comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cinci ialomițeni sunt cercetați pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice interzise

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/12/2013 | Lege si Ordine

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează cinci ialomiţeni, cu vârste cuprinse între 34 şi 67 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.

obiecte pirotehnice interzise (01)Aceştia au fost depistaţi de poliţişti în timp ce deţineau şi comercializau 1.435 petarde şi artificii clasa a II-a, articole pirotehnice ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din verificările efectuate, anchetatorii au stabilit că articolele pirotehnice au fost achiziţionate de pe raza municipiului Bucureşti.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice de divertisment se clasifică în următoarele categorii:

a) categoria 1 – articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse;

b) categoria 2, 3 şi 4 – articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni;

Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

obiecte pirotehnice interzise (06)Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia Română atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

Reţineţi: În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliţi etc.).

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile 1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️