comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2016 | Lege si Ordine

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul  pentru Imigrări Ialomiţa, în baza mecanismului de cooperare integrată pentru combaterea şederii ilegale şi a traficului de migranţi, au desfaşurat în perioada 14-19 martie, acţiuni şi controale în cooperare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii.

Cu această ocazie, au fost depistate cu şedere ilegală trei persoane, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, din China şi Republica Moldova.

Aceştia au intrat în ţară în baza unor vize de scurtă şedere sau a permiselor de şedere permanentă eliberate de autorităţile unui stat Schengen, iar la expirarea acestora nu au părăsit teritoriul ţării şi nici nu au făcut demersuri pentru prelungire.

Având în vedere cele constatate, poliţiţtii de la Imigrări au emis pe numele unui cetăţean chinez o comunicare de părăsire a teritoriului României prin care este obligat să plece în cel mult 3 zile. Celelalte două persoane, întrucât sunt membri de familie ai unui cetăţean român, au fost îndrumate să se prezinte la sediul Biroului  pentru Imigrări al judeţului Ialomiţa, cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Ialomiţa, din strada Al Odobescu nr. 7-9, la numărul de telefon 0243-207691, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

       BIROUL  PENTRU IMIGRĂRI IALOMIŢA