comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cercul de suspecți în cazul accidentului de la Iazu s-a restrâns la patru

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/01/2012 | Lege si Ordine

[stextbox id=”custom” bwidth=”3″ color=”ffffff” bcolor=”060305″ bgcolor=”78533f” image=”null”]Miercuri, 11 ianuarie, pe DN21 Slobozia – Brăila, în apropiere de localitatea Iazu, două persoane își pierdeau viața după ce autoturismul în care se aflau a intrat într-un copac de dimensiuni apreciabile ce fusese tăiat și lăsat în mijlocul drumului, în accident fiind implicate trei autoturisme.[/stextbox]

Din accident a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 31 ani, a unei femei de 32 ani şi rănirea gravă a unei alte pasagere în vârstă de 37 ani, ocupanţi ai primului autoturism care s-a impactat cu trunchiul copacului. Din cel de-al doilea autoturism au fost rănite uşor două pasagere de 26, respectiv 51 ani, ambele din municipiul Călăraşi.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat faptul că trunchiul de copac căzut pe carosabil prezenta urme de tăiere cu motofierăstrău. A fost constituită o echipă complexă de investigaţii pentru continuarea verificărilor în vederea stabilirii persoanelor care se fac vinovate de producerea accidentului, cauza penală fiind înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.
Se pare că nu va mai dura mult și vinovații vor răspunde pentru faptele lor.
„Avem un cerc de suspecți bine definit. S-au efectuat mai multe activități de cercetare, inclusiv percheziții la suspecți. S-au ridicat drujbe care au fost folosite la tăierea arborilor, am găsit la suspecți inclusiv trunchiuri de plopi pe care ei le-au tăiat zilele anterioare. Cercul de suspecți a fost mai mare. Acum sunt în jur de patru, toți din Iazu”, a declarat Viorel Ștefu, inspectorul șef al IPJ Ialomița.
Organele de anchetă așteaptă acum rezultatele expertizelor tehnice care să le arate cu certitudine care a fost obiectul tăietor folosit la acea faptă, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere.