comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cercetat penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/06/2020 | Lege si Ordine

Un ialomițean de 45 de ani este cercetat penal de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a fost depistat în trafic având asupra sa două arme neletale.

 La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în trafic pe bulevardul Matei Basarab un autoturism condus de un bărbat de 45 ani din municipiul Slobozia.

Cu ocazia controlului portbagajului a fost descoperit un pistol și o pușcă cu aer comprimat, arme neletale ce fac parte din categoria celor supuse autorizării.

Bărbatul a declarat polițiștilor că a  cumpărat cele două arme de la un magazin de profil din Anglia.

Acestea au fost ridicate pe bază de Ordonanță, urmând a fi expertizate de către specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „contrabandă calificată”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA