15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” și-a schimbat denumirea https://wp.me/p49Kdo-enq
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” și-a schimbat denumirea

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” a fost nevoită, temporar, să renunțe la sigla UNESCO, astfel schimbându-și denumirea, în urma noilor norme internaționale, care prevăd transformarea titulaturii Centrului Cultural în Asociație sau Club.

Recomandarea vine din partea Comisiei Naționale pentru UNESCO, însă reprezentanții Centrului au considerat că a fi Club sau Asociație nu este potrivit pentru o instituție publică de rang județean.

„Eliminarea din denumirea instituției a siglei UNESCO nu ne știrbește titlul de membru partener al Comisiei Naționale pentru UNESCO, doar că nu mai putem utiliza sigla pe frontispiciu. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu doamna Daniela Popescu, președintă a Comisiei Naționale pentru UNESCO, singurul Centru Cultural pentru UNESCO din țară va rămâne cel de la Măgurele, instituție care s-a acreditat direct la Comisia Europeană pentru UNESCO, de la Paris – Franța. În acest sens, am putea să facem ulterior și noi aceleași demersuri, de acreditare internațională a Centrului Cultural, dar așteptăm să ni se transmită condițiile privind activitățile obligatorii și nivelul bugetării acestora. Menționez că în discuție nu intră nicio finanțare din partea Comisiei Naționale, Europene sau mondiale pentru UNESCO, ci doar dreptul de utilizare a siglei”, a precizat Clementina Tudor, manager Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița.

Conform prevederilor Regulamentului cadru privind Asociațiile și Cluburile UNESCO, se acordă o perioadă de tranziție de doi ani pentru ca centrele – membre ale federațiilor naționale – să schimbe denumirea în așa fel încât noțiunea de centru să nu mai apară în denumire, termenul fiind aproape de final, așa că în noiembrie 2019, când bordul executiv al UNESCO se întâlnește în cea de-a 207-a sesiune, problema trebuia rezolvată.

În ședința Consiliului Județean de vineri, 11 octombrie, proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în Centrul Cultural „Ionel Perlea” a fost aprobat.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!