Centre de evaluare a copiilor pentru cuprinderea în clasa pregătitoare și clasa I, Ialomița, anul scolar 2012 – 2013. Vezi lista.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
Actualizat: 10 aprilie 2019

Conform Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012 – 2013 şi calendarului de înscriere, Anexa I la OMECTS 3064/ 19.01. 2012, în perioada 20 – 29 februarie 2012 are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care prezenta Metodologie prevede această evaluare.

Evaluarea psihosomatică a copiilor, în cazurile în care aceasta este necesară, are în vedere evaluarea dezvoltării fizice, cognitive, psiho-motrice şi socio-afective. Aceasta se realizează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Ialomiţa, de către personal de specialitate, incluzând profesori psihologi, psihopedagogi, logopezi şcolari. La nivelul judeţului Ialomiţa funcţionează 5 centre de evaluare:

  • pentru zona Slobozia, acestea sunt la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Ialomiţa (Bdul. Unirii, Nr. 14, in incinta Scolii cu clasele I – VIII Nr. 3 Slobozia, Corp C, El. 2) şi la Şcoala cu cls. I – VIII Nr. 2 „Sf. Andrei” Slobozia (Str. Matei Basarab, Nr. 32)
  • pentru zona Urziceni, centrul de evaluare este la Şcoala cu cls. I – VIII Nr. 2 „Ion Heliadc Rădulescu” Urziceni (Calea Bucureşti, Nr. 102)
  • pentru zona Ţăndărei, centrul de evaluare este la Liceul Teoretic „Paul Georgescu” Ţăndărei (Str. Ştefan cel Mare, Nr. 31)
  • pentru zona Feteşti, centrul de evaluare este la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Feteşti (Str. Sirenei, Nr.48)
Evaluarea preșcolarilor se va realiza în centrele menționate în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Părinții se pot programa pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor la numărul de telefon 0243 232 144, CJRAE Ialomiţa, în perioada 17 – 24 februarie 2012, în intervalul 08.00 – 16.00. Copiii, însoțiți de părinte/tutore legal instituit, se vor prezenta la centrul unde a fost făcută în prealabil programarea în vederea realizării evaluării psihosomatice. Cererile prin care părintele/tutorele legal instituit solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului. În vederea realizării evaluării psihosomatice a copiilor, părintele/tutorele legal instituit va obţine, în prealabil, o adeverinţă de la medicul de familie/pediatru care atestă faptul că preşcolarul este „apt pentru şcoală”. Adeverinţa medicală va fi prezentată comisiei de evaluare în ziua evaluării copilului. Evaluarea psihosomatică a copilului se va realiza în prezenţa părintelui/tutorelui legal instituit care îl însoțește, dacă există o solicitare în acest sens. Părintele/tutorele legal instituit nu poate interveni în procesul de evaluare. Rezultatul evaluării psihosomatice va fi comunicat în scris. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice nu poate fi contestat.

În județul Ialomița au fost recenzați 4.219 copii, pentru clasa I existând 2.185, iar pentru clasa pregătitoare 1.913.

Centrele de evaluare şi programul acestora se află postate pe site-ul ISJ Ialomiţa, www.isjialomita. ro, pentru programări se poate apela nr. telefon 0243 232 144, CJRAE Ialomiţa.