Cele mai multe sancțiuni aplicate de polițiștii locali de la Slobozia au fost pe circulație rutieră

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În această perioadă a verii, cunoscută din anii precedenţi ca foarte aglomerată ca urmare a numărului mare de evenimente legate de tulburarea liniştii publice, poliţiştii locali au acţionat în principal în această direcţie, fapt ce reiese din numărul de acţiuni derulate în acest domeniu de activitate dar şi din numărul mare de sancţiuni aplicate numai la Legea nr.61/1991 – 173. În această ordine de idei, în luna iulie, similar lunii anterioare, programul de activitate în schimbul II al poliţiştilor locali a fost decalat, fiind cuprins între orele 16.00 şi 24.00, pentru a acoperi mai bine cu personal intervalele de timp în care apar manifestări de tulburare a liniştii publice.

Totalul sancţiunilor aplicate în această perioadă a fost de  445, din care 231 amenzi în valoare totală de 57.760 lei şi 214 avertismente.

Sancţiunile au fost determinate de abateri privind:

  • circulaţie rutieră                                                          – 184 ;
  • tulburarea liniştii publice, injurii, cerşetorie  – 173;
  • salubritate, gestiunea deşeurilor                          –   42 ;
  • îngrădirea, ocuparea domeniului public           –  28;
  • alte abateri                                                                      –  18.

Prin note telefonice au fost transmise 25 de sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de agenţi în teren: DADP – 12, SC Urban SA -7, Poliţia Municipală – 4, alte instituţii – 2.

În această lună s-a primit un număr de 148 reclamaţii şi sesizări din care 137 telefonic, 6 verbale şi 5  în formă scrisă. 43 de reclamaţii nu s-au confirmat. Urmare acţiunilor de rezolvare a acestora, s-au aplicat  19  amenzi şi 56 avertismente.

S-a asigurat fluidizarea traficului rutier cu ocazia lucrărilor de reparaţie în   carosabil, a toaletării copacilor de către angajaţii DADP, cu ocazia unui miting de protest şi urmare unui accident de circulaţie.

Poliţiştii locali au efectuat acţiuni de însoţire/conducere în diferite situaţii, după cum urmează:

  • conducerea unei persoane bolnavă psihic la Centrul de Primire;
  • însoţirea reprezentanţilor primăriei în trei situaţii, în vederea rezolvării unor sesizări primite de la cetăţeni;
  • însoţirea reprezentanţilor DSV şi DSP, pentru clarificarea unor aspecte sesizate de cetăţeni la sediul instituţiei noastre şi pentru luarea măsurilor legale;
  • însoţire reprezentanţi Urban pentru verificarea unor apometre.

Poliţiştii locali au acţionat în perioada 17-31.07.2012,  în baza Planului de măsuri nr.6055/17.07.2012 pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale ce aduc atingere aspectului estetic şi gospodăresc al platformelor de precolectare a deşeurilor. S-au aplicat 29 de sancţiuni, din care 28 de amenzi şi un avertisment persoanelor ce au fost surprinse căutând sau colectând deşeuri de orice fel din recipientele de deşeuri de la platformele gospodăreşti.

Deasemenea, în conformitate cu planul de măsuri întocmit de Serviciul de ordine publică, au fost verificate societăţile  de alimentaţie publică, constatându-se că trei dintre unităţile de profil funcţionau fără a deţine autorizaţia legală, obligatorie.   Administratorilor acestor societăţi li s-au dat termene de intrare în legalitate, în caz contrar urmând a  fi sancţionaţi potrivit legii.

        În data de 05.07.2012, prin serviciul de urgenţă 112 s-a reclamat furtul şi distrugerea unei instalaţii de la staţia hidrologică. Poliţiştii locali  aflaţi în patrulă mixtă cu agenţi de la Poliţia Municipală s-au deplasat la faţa locului constatând că cele sesizate se confirmă, drept pentru care au asigurat locul faptei până la sosirea echipei de cercetare.

În data de 07.07.2012, pe timpul patrulării în patrulă mixtă s-a primit o sesizare din partea unei persoane cu privire la furtul unui portofel. Persoana vinovată a fost identificată şi, fiind minoră, a fost însoţită la sediul Poliţiei Municipale împreună cu  mama sa.

În cursul aceleiaşi zile, agentul de pază de la un supermarket de pe raza municipiului a apelat serviciul 112, reclamând faptul că persoane necunoscute  au încercat să sustragă diverse bunuri din interiorul magazinului. Prejudiciul a fost recuperat, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliţiei Municipale de agenţii aflaţi în patrulă mixtă.

În data de 14.07.2012, angajata unei agenţii Loto a sesizat faptul că geamul unui aparat de la jocurile de noroc a fost spart de către o persoană de sex masculin. Persoana vinovată a fost identificată, asigurându-se totodată locul faptei până la sosirea echipei de cercetare.

În data de 24.07.2012, pe timpul patrulării în echipă mixtă, angajaţii unui magazin de textile au reclamat faptul că o persoană de sex feminin a încercat să sustragă diverse bunuri. Persoana vinovată a fost identificată şi predată organelor de cercetare, bunurile fiind recuperate şi predate pe proces verbal personalului magazinului.

În noaptea de 26/27.07.2012, o persoană de sex feminin a sesizat serviciul de urgenţă 112 faptul că i-a fost sustrasă din geantă o sumă de bani şi un telefon mobil. Zona a fost verificată de poliţiştii din patrula mixtă fără a da de urma făptuitorului.

În data de 31.07.2012, agentul de pază de la un supermarket de pe raza municipiului a apelat serviciul 112, reclamând faptul că o persoană necunoscută  a încercat să sustragă diverse bunuri din interiorul magazinului. Prejudiciul a fost recuperat, persoana în cauză fiind condusă la sediul Poliţiei Municipale de agenţii aflaţi în patrulă mixtă.