comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cea mai veche sală de sport din Slobozia va fi reabilitată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/09/2013 | Locale Ialomita, SPORT
Actualizat: 26 noiembrie 2015

Administrația locală din Slobozia va prelua, în viitorul apropiat, un imobil din domeniul public și administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Ialomița, îl va reabilita și moderniza pe cheltuiala sa, pentru ca sportivii să se poată pregăti acolo, în special în sezonul rece.

sala atletism complex sportiv 1 Mai SloboziaRespectiva clădire din incinta complexului sportiv „1 Mai” este o sală de atletism care nu a mai fost folosită de mult timp, în cadrul acesteia fiind organizate doar târguri și expoziții cu produse de larg consum.

Nefiind întreținută, construcția a început să se degradeze. Având în vedere că această construcție ar putea fi utilă Clubului Sportiv din Slobozia, s-a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului aprobarea pentru ca aceasta să treacă din proprietatea publică și administrarea ministerului, în proprietatea publică a municipiului Slobozia și administrarea Consiliului local Slobozia.

În principiu, reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului au fost de acord, urmând să se emită o hotărâre de guvern în acest sens, după parcurgerea anumitor etape. Proiectul de hotărâre cuprinde și unele precizări vizând solicitări ale ministerului și anume rămânerea construcției în domeniul public al localității, păstrarea obiectului de activitate, asigurarea gratuității desfășurării activităților specifice ministerului tineretului și sportului precum și preluarea activului și pasivului construcției.

În cadrul clubului sportiv municipal își desfășoară activitatea, cu rezultate destul de bune, echipa de fotbal Unirea 04 în liga a II-a, echipa de handbal feminin CSM Unirea în Divizia A, secția de scrimă în campionatul național, secția de karate juniori și seniori, echipe de fotbal juniori I și II în campionatul republican, secție de tenis de câmp copii și juniori.
Pentru pregătirea fizică a sportivilor, mai ales în timpul iernii, această clădire, ce va fi trecută în administrarea Clubului Sportiv Municipal, va fi reparată, modernizată și dotată corespunzător.

alexandru stoica„Cea mai veche sală de sport din Slobozia, asta este. Dacă o lăsăm acolo așa, va deveni o ruină. O luăm la Primărie și o punem în funcțiune. Deja ne-am gândit ce vom face acolo, cu investiții minime. Acum strică tot aspectul din Complexul sportiv”, a afirmat primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.