comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cea mai bună cafea italiană

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/03/2021 | Magazin

Cafea ItalianaCea mai bună cafea italiană

Cafeaua italiană sau italian coffee cum ar spune americanii este cea care face diminețile mai bune pentru unii oameni. Ritualul de pregătire al cafelei italiene sau moka implică o cafetieră, cafea măcinată și sunetul care îi face pe mulți să fugă în bucătărie pentru putea savura gustul unic al acestei cafele. Astfel, în continuare vă vom oferi câteva sfaturi pentru a putea face cea mai bună cafea italiană.

  1. Cafetiera

Cafetiera italiană vine în mai multe mărimi (1,3,6,9, și 12 cești). Este de menționat fapul că ceștile sunt de espresso, nu cești normale de cafea. Cafetiera de o ceașcă de moka produce 60 mililitri de espresso.

  1. Apa

Italienii sunt fani ai apei îmbuteliate și de multe ori o folosesc în locul apei de la chiuvetă pentru a face cafea, în special în zonele unde apa este mai dură. Indiferent de tipul de apă pe care îl veți folosi, nu umpleți cafetiera până sus, puneți apă până când ajungeți la valva mică a boilerului pentru a evita un espresso apos.

  1. Cafeaua

Pentru cafetiera italiană se recomandă cafeaua râșnită mediu. Cafeaua râșnită prea fin nu va permite apei să treacă prin ea, rezultând într-o băutură prea amară, iar cafeaua care nu este râșnită suficient va rezulta într-un espresso mult prea apos și mai puțin aromat.

Cafeaua trebuie așezată în filtru utilizând o linguriță. Secretul se pare că este să nu presați cafeaua prea mult. Unii chiar fac trei găuri mici la final pentru a lăsa cafeaua să respire.

  1. Căldura

Pentru un rezultat ideal, se recomandă să se pună cafetiera pe un foc mic pentru a evita arderea cafelei (sau topirea mânerului). Acest lucru permite ca apa să treacă încet prin cafeaua măcinată pentru ca rezultatul să fie o cafea mult mai aromată. Cel mai indicat este ca atunci când auziți sunetul cafelei care fierbe să ridicați capacul și să verificați și apoi să opriți căldura. Astfel riscul de a arde cafeaua scade.

  1. Amestecați

Partea de deasupra a cafelei este mai apoasă decât partea de jos care este groasă și sedimentată. Astfel, dacă amestecați cu o linguriță vă veți asigura că gustul este unul ideal.

  1. Ceștile

Ultimul pas al preparării cafelei italiene este servirea. Precum vinul, este nevoie de vesela potrivită pentru a vă bucura de cafea. Mai întâi aveți nevoie de cești mici de espresso pentru ca băutura să poată fi consumată în cantități mici. Ideale sunt ceștile de ceramică deoarece ajută și la păstrarea temperaturii cafelei.