comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ce va face Consiliul Județean Ialomița cu 30 de milioane lei?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/04/2014 | Locale Ialomita

Consilierii judeţeni aprobau, anul trecut, un proiect de hotărâre privind contractarea unui credit de 30 milioane lei. Această sumă, susțineau reprezentanții C.J. Ialomița, va asigura realizarea investiţiilor publice de interes judeţean din domeniul infrastructurii rutiere şi sănătate, în condițiile în care sursele de finanţare sunt extrem de limitate, iar sumele propuse în buget sunt insuficiente pentru continuarea execuţiei acestora.

sedinta consiliu judetean ialomita

„Un parcurs de 14 luni s-a încheiat. Comisia Națională de Autorizare a Împrumuturilor Locale primind documentația noastră în 6 ianuarie 2014, a luat în discuție solicitarea noastră cu celeritate. Având îndeplinite toate obligațiile cerute de acel act normativ, Consiliul Județean a fost declarat eligibil și a primit aviz de la această importantă comisie în legătură cu împrumuturile locale. Ca urmare a faptului că am parcurs și etapa selecției prin licitație publică a ofertantului de servicii financiare, în persoana juridică CEC Bank, suntem în situația de a aproba bugetul împrumutului intern”, afirma președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă.

În cadrul ședinței desfășurate vineri, 28 martie, consilierii județeni au aprobat modificarea anexei în care erau trecute investițiile ce urmează a se realiza din acești bani, totodată fiind aprobat bugetul împrumutului intern pe secțiuni, capitole, titluri, articole și alineate și programul de investiții publice pe 2014 finanțate din împrumut.

Pe lista de obiective ce vor fi realizate cu fonduri din acest credit se află modernizarea DJ 201 Mărculeşti – Sudiţi – Săveni, a DJ 213 – DN2A –Luciu, DJ 313 Horia –Axintele, DJ 306A, Ciochina – Crunţi, în timp ce modernizarea DJ 201 Bueşti – Albeşti se află aproape de final (drumul a fost recepționat între timp). De asemenea, se are în vedere consolidarea podului peste râul Prahova, la Dridu, dar şi realizarea etapei a II-a a consolidării Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia.

Cele mai mari sume sunt direcționate către drumuri care nu sunt începute și nici nu au documentațiile tehnice realizate.
Prima tragere din împrumut va fi de 17 milioane lei în acest an, iar rambursarea lui urmează să se facă în patru ani, perioada de graţie fiind de doi ani.

Acesta este al cincilea credit accesat de Consiliul Judeţean Ialomiţa în ultimii zece ani, primul fiind în anul 2005, în valoare de 4 milioane lei. Au mai fost în 2008, de 10 milioane de lei, în 2010 a fost pornită procedura de accesare a unui credit de 25 milioane lei, dar și altul de 8 milioane lei.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni.