comenzi la domiciliu cliseru.ro

Caz revoltător în Ialomița: A omorât un copilaș pentru că plângea!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/10/2015 | Lege si Ordine

Ialomița: În după – amiaza zilei de 02.10.2015, inculpatul Aldea Daniel Gabriel se afla în clădirea unui canton silvic de pe raza judeţului Ialomiţa împreună  cu minorii I.N.A. şi I.Ş., având  vârstele de 1 an şi 9 luni, respectiv 9 luni, mama  acestora T.A.M., fiind plecată la  un magazin dintr-o localitate aflată în apropiere. Până să se întoarcă mama minorilor şi pe fondul enervării produse de faptul că minorul I.N.A. plângea, inculpatul Aldea Daniel Gabriel l-a agresat, producându-i un şoc traumatic ce a avut drept consecinţă  decesul acestuia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul:

–  ALDEA DANIEL GABRIEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de omor, constând  în aceea că:

În după – amiaza zilei de 02.10.2015, inculpatul Aldea Daniel Gabriel se afla în clădirea unui canton silvic de pe raza judeţului Ialomiţa împreună  cu minorii I.N.A. şi I.Ş., având  vârstele de 1 an şi 9 luni, respectiv 9 luni, mama  acestora T.A.M., fiind plecată la  un magazin dintr-o localitate aflată în apropiere. Până să se întoarcă mama minorilor şi pe fondul enervării produse de faptul că minorul I.N.A. plângea, inculpatul Aldea Daniel Gabriel l-a agresat, producându-i un şoc traumatic ce a avut drept consecinţă  decesul acestuia.

Activităţile de cercetare penală efectuate imediat după sesizare până la data prezentei, au relevat probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că fapta săvârşită de inculpatul Aldea Daniel Gabriel întrunește elementele constitutive, ale infracţiunii reţinute  în sarcina sa.

Faţă de inculpatul Aldea Daniel Gabriel s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19.10.2015.

La data de 20 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpatului Aldea Daniel Gabriel, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului  Investigaţii Criminale şi  Serviciului Criminalistic  din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa şi Serviciului de Informaţii şi Protecţiei Internă Ialomiţa.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PT Ialomița | foto: direktno.hr