comenzi la domiciliu cliseru.ro

Câteva instituții din subordinea Consiliului Județean și-au prezentat „public” rapoartele de activitate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/03/2014 | Locale Ialomita

Instituţiile de cultură, asistenţă socială şi învăţământ special şi-au prezentat, public, săptămâna trecută, rapoartele de activitate pe anul trecut. Aceste acțiuni, organizate pe parcursul a două zile, au fost organizate de Consiliul Județean, în vederea promovării transparenţei administrative, „ca o modalitate de a asigura controlul cetăţenilor asupra entităţilor publice şi de a găsi, prin dialog deschis, modalităţile de îmbunătăţire a managementului public”.

raport cultura ialomitaÎn ciuda bunelor intenții pe care le-au declarat organizatorii, prezentarea rapoartelor de activitate a respectivelor instituții nu a avut ecoul așteptat și asta deoarece au participat în general doar reprezentanți ai instituțiilor implicate, iar expunerile au fost pe cât de superficiale, pe atât de plictisitoare.

A fost într-un fel o mimare a transparenței, în condițiile în care pe parcursul anului nu prea există informații din partea multora dintre instituțiile chemate la raport. Nu au site-uri actualizate, nu știu cum să-și promoveze evenimentele pe care le desfășoară, iar mass-media este de multe ori exclusă, deși ar putea avea o contribuție importantă în promovare, prin diseminarea informației. Tocmai de aceea, la evenimentele din cursul anului sunt aduse grupuri de elevi pentru a umple sala, pentru că iubitorii de cultură nu află în timp util de evenimente.

Rapoartele au fost prezentate în cele două zile de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa, Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu” Ialomiţa, Muzeul Judeţean Ialomiţa, Muzeul Agriculturii Slobozia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Fierbinţi, Şcoala Specială Slobozia și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Vom încerca, în perioada următoare, să realizăm sinteze ale acelor rapoarte, pentru a fi mai atractive pentru cititorii interesați de activitatea instituțiilor menționate și a nu plictisi, așa cum au făcut-o ei, prin prezentarea unor date atât de tehnice, încât cădea și varul de pe pereți…