comenzi la domiciliu cliseru.ro

Câştigătorii etapei județene a concursului național ”Mesajul meu antidrog” au fost premiați

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/06/2014 | Locale Ialomita

Miercuri, 28 mai, la Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea”, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei județene a concursului național ”Mesajul meu antidrog”, ediția a XI-a, organizat de Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Ialomița, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Ialomița și Inspectoratul Școlar Județean.

La concurs au fost înscrise 77 de lucrări, dintre care 23 au fost premiate.

Concursul naţional „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”, reprezintă un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ (gimnaziu și liceu) care contribuie, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, precum şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri.

Secţiunile ediţiei a XI-a au fost realizarea unui eseu literar, o pagină web, un film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, arte vizuale şi sport, iar criteriile de evaluare a lucrărilor au urmărit încadrarea în cerinţe, promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Alături de tinerii participanți au fost și prefectul județului, Gigi Petre, subprefectul județului, Constantin Marin, inspectorul școlar general Ileana Condruț, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Ialomița Ana Maria Dănilă, care au felicitat și premiat acești copii, atât din Slobozia, Urziceni cât și din Fetești, tineri care au ales să ducă mesajele antidrog printre colegii lor, să fie creativi și să aibă și rezultate.

Toate lucrările câștigătoare ale locului I vor participa la etapa națională. Totodată, au fost premiați și voluntarii care au ajutat la desfășurarea acestui concurs, dar și la diseminarea informațiilor de gen.