comenzi la domiciliu cliseru.ro

Care e cea mai sigură modalitate de a pleca la drum lung în pandemie? Iată cum să te ferești de SARS-CoV-2!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2020 | Magazin

Te gândești să planifici călătoriile pe care le-ai oprit din cauza coronavirusului? Sau poate ai obligații de serviciu sau familie care îți impun să o faci. Cu toate acestea, îngrijorările legate de sănătatea ta și a celor din jur te împiedică să pleci la drum, nu-i așa? Ei bine, află că existe mai multe măsuri de siguranță pe care le poți pune în practică. 

Calatorie Pandemie CovidCentrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din întreaga lume recomandă să menții o distanță de 2 metri de ceilalți, să eviți contactul cu persoane infectate cu SARS-CoV-2, să limitezi contactul cu suprafețele atinse frecvent (balustrade, butoane pentru lift), să porți mereu mască de protecție, să nu îți atingi fața și să-ți igienizezi mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Vezi aici ce e ideal să faci și odată ajuns acasă.

În funcție de mediul de transport pe care îl alegi, este indicat să respecți câteva lucruri:

Transportul aerian

Din cauza modului în care aerul circulă și este filtrat în avioane, majoritatea virusurilor nu se răspândesc ușor în timpul zborurilor. Cu toate acestea, aeronavele aglomerate îngreunează distanțarea socială. În plus, călătoriile aeriene implică petrecerea timpului în terminalele aeroportului, ceea ce te poate aduce în contact strâns cu alte persoane.

Din fericire, majoritatea companiilor au limitat numărul călătorilor, fiecare client are voie să ia cu el un dezinfectant în bagajul de mână, iar măștile pot fi purtate și în timpul screeningului. Nu uita să respecți toate recomandările enumerate anterior, chiar dacă riscul la care ești supus/ă nu este atât de mare. Mai bine să fii precaut/ă, decât să-ți pară rău mai târziu.

Călătoriile cu mașina

Poate preferi să conduci, ceea ce îți oferă mai mult control asupra mediului în care te afli. Va trebui, totuși, să acorzi atenție fiecărei opriri pe care o faci, dar asta necesită doar o anumită planificare.

Asigură-te că împachetezi suficiente măști de protecție, produse pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor, asta dacă urmează să oprești în benzinării sau la diferite magazine. 

Pregătește mâncare și apa, dar ia în considerare includerea unor alimente care nu sunt perisabile, în caz că nu mai găsești vreun restaurant deschis. În plus, dacă alegi să iei masa, indicat este să optezi pentru locații care oferă servicii de drive-thru.

Călătoriile cu autocarul sau trenul

Trebuie să fii conștient/ă că așezarea la 2 metri de ceilalți pentru o perioadă îndelungată te poate expune unui risc mai mare de a lua sau răspândi virusul care cauzează Covid-19. De aceea, este extrem de important să respecți măsurile descrise mai sus pentru a te proteja pe timpul întregii călătorii. Dacă te-ai hotărât să optezi pentru autocar, accesează link-ul acesta pentru bilete spre Franța și alte țări importante, în condiții de maximă siguranță, oferite de o agenție specializată în transport intern și internațional. 

Chiar dacă zbori, este posibil să ai nevoie de transfer până la cazare. Dacă intenționezi să apelezi la un serviciu tip taxi, nu sta pe scaunul dintre dreapta șoferului. De asemenea, dacă folosești transportul public, menține distanțarea socială, poartă o mască și folosește constant dezinfectant dacă ai tendința de a-ți atinge fața.

Indiferent de tipul de transport pe care-l alegi pentru a duce la bun sfârșit călătoria, nu uita să-ți pui în pachet medicamentele de care ai nevoie, un termometru, măști suficiente, dezinfectant pe bază de alcool și șervețele dezinfectante pentru suprafețe.

Sursa foto: Shutterstock.com