Caravana cu premii “Roata Norocului” a făcut fericite trei familii nevoiaşe din Ialomița
Premiile obținute de concurenții – vedetă la “Roata norocului” în beneficiul unor cazuri sociale, au plecat luni, 21 ianuarie, spre destinatarii lor din țară. În prima zi a traseului caravanei “Roata norocului”, camioanele încărcate cu premii uriașe au ajuns la trei familii nevoiașe din Ialomița.
Bucuria uriașă a invadat luni, 21 ianuarie, una dintre ulițele noroioase ale satului Poiana (Ialomita), la apariția camioanelor purtând însemnele emisiunii “Roata norocului”. Cei trei copii ai familiei Chirca măsurau din priviri mașinile, băteau din palme și alergau în jurul bunicii lor. Așteptau de ceva vreme cu sufletul la gură ca premiile obținute de Diana Bisinicu și Axinte la show-ul prezentat de Liviu Vârciu să le intre, în sfârsit, în casă. “Ii mulțumim lui Liviu Vârciu, lui Axinte și Dianei! Ne-au umplut casa cu de toate! De când îmi doream o mașină de spălat, numai la mână am spălat de când mă știu…”, a spus bătrâna închinandu-se.
Obictele au fost transportate cu grijă într-o cameră, sub privirile fericite ale mamei și ale bunicii. Frigiderul, mașina de spălat, cântarul de bucătărie, mașina de tocat carne, covoarele, cuptorul cu microunde, aspiratorul, plasmă și multe alte obiecte de folos într-o casă au făcut ca încăperea în care au fost depozitate să pară neîncăpătoare.
În aceeași zi, caravana “Roata Norocului” și-a continuat traseul spre Amara (Ialomița) pentru a oferi premiile atât de așteptate familiilor Matache și Munteanu. Pentru familia Matache au câștigat zeci de premii la Roata Norocului Dinu Maxer și Daniela Gyorfi, iar pentru familia Munteanu, nu s-au lasat mai prejos Bianca Drăgușanu și Tănase Denisa de la Bambi. Astfel, în casele celor două familii au intrat mașini de spălat, frigidere, sisteme audio, roboți de bucătărie, aparate foto, cuptoare cu microunde, aspiratoare, piese de mobilier, încălțăminte și produse cosmetice, spre fericirea posesorilor acestora.
Ioana și Ion Chirca din satul Poiana (judetul Ialomița) au trei copii -o fetiță de 3 ani și doi băieți de 8 și 10 ani. Ion lucrează la o fermă de oi din sat, iar Ioana e șomeră. Cei doi soți locuiesc împreună cu mama lui Ion, care mai are în întreținere o fiică de 30 de ani, suferindă de handicap psihic sever. Situația materială a familiei Chirca este critică.
Marioara și Alexandru Matache din Amara sunt doi părinți responsabili, dar în ciuda eforturilor amândurora întreținerea celor doi copii ai lor se dovedește tot mai dificilă. Ea este șomeră, el angajat cu un venit care nu face față întreținerii cei doi copii, Florin (16 ani, elev la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Slobozia) și Alexandra (13 ani, eleva la clasa a V-a la școala pentru hipoacuzici București). Alexandra nu vorbește și nu aude de la vârsta de un an.
Numai deplasările la București ale Alexandrei și tot ceea ce înseamnă întreținerea ei la școala specială din Capitală îi costă pe părinți o mică avere. Marioara Matache a fost diagnosticată cu sindrom vertiginos acut, atacurile de panică o țin practic prizonieră în casă și îi fac imposibile deplasările și o viață socială normală. Salariul soțului și alocația insuficientă a copiilor nu au cum să acopere cheltuielile familiei.
În urmă cu trei ani, Munteanu Gheorghe (39 de ani), din Amara, a rămas văduv cu doi copii de crescut. Pentru că nu are o ocupație stabilă, Gheorghe lucrând ca zilier, creșterea celor două fetițe a devenit o povară pentru tata, chiar dacă Elena (13 ani) și Alina (6 ani) îi oferă zilnic motive de bucurie.