comenzi la domiciliu cliseru.ro

Canicula i-a scos pe ialomițeni pe plajele din Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2012 | Locale Ialomita

Zilele toride sunt mai ușor suportate pe un șezlong sau după o baie, de aceea, ialomițenii, dar și turiști din alte părți ale țării au preferat să își petreacă week-endul pe plaja Mircești din Stațiunea Amara.


Toate ar fi bune și frumoase doar că, așa cum se cade la români, ceva trebuia să fie anapoda. În acest caz avem una bucată plajă amenajată, terasă frumoasă, fete în costume de baie provocatoare, tineri dornici de distracție, familiști care vor să mai uite de grijile cotidiene și vârstnici care doresc să mai schimbe peisajul, alături de o apă plină de alge și nămol. A nu se înțelege faptul că aș contesta proprietățile curative ale nămolului, vestit în toată țara, din lacurile Amarei. Ceea ce nu pricep nici eu, nici alții ca mine, este de ce nu se umblă un pic, pe ici pe colo, la curățirea apei.
Anca Vasilescu are 60 de ani și este din Buzău. De peste 10 ani vine la Amara pentru tratament și spune că tot aici își va petrece, și de acum înainte, concediul, doar că nu i se pare normal lipsa de interes a celor care se ocupă de aspectul lacurilor. ”Au mai modernizat, iar plaja arată bine, singura problemă este apa. Recunosc faptul că eu am venit pentru nămolul de aici, însă aș prefera ca în momentul în care plec de la proceduri să fac baie într-o apă mai curată, nu plină de alge și bucăți de nămol. Dacă ar aduna iarba din lac, măcar o dată la săptămână, ar fi aici mai frumos decât la mare”, ne-a spus sexagenara.
De aceeași părere este și Cristian Anghel, de 27 de ani, sosit cu gașca din Urziceni pentru o baie în lacurile din Amara. ”Dacă tot sunt privați și cer bani pentru acces ar fi normal să amenajeze mai cu simț de răspundere pe aici. Au încercat ei ceva și nu e rău, dar la capitolul apă au eșuat. Nu cred că vom mai veni curând”, ne-a spus tânărul înainte a de a se scufunda printre algele mișcătoare.
Pe lângă apa murdară, o altă problemă care le-a dat bătăi de cap celor prezenți pe plaja de la Mircești a fost prezența masivă a libelulelor. ”Cred că este din cauza apei pline de alge. Deși nu sunt periculoase, deranjează, iar fetițele mele sunt îngrozite de ele. Cred că vom pleca mai repede decât am crezut”, ne-a mărturisit Ioana Cristea din Slobozia, mamă a două copile de 7 și 10 ani.
Și… când credeam că nimeni nu este pe deplin mulțumit de serviciile de la Amara, am întâlnit și un turist fericit. Virgil Stoica are 70 de ani și abia sosise la stațiunea Amara din Sinaia. ”Nici nu mă așteptam să fie așa frumos. Nu mă deranjează apa. E caldă și îmi place, iar plaja este aranjată frumos, cu dușuri, terase. E perfect”, a spus, încântat, bătrânul.
Cu puțin interes, turismul local ar putea fi propulsat mai în față, deoarece potențial există, din plin, dar asta rămâne la latitudinea administrației locale și private.