comenzi la domiciliu cliseru.ro

Candidatul USL la Primăria Slobozia, Alexandru Stoica, și echipa sa, lansați oficial în cursa electorală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/05/2012 | Locale Ialomita

Stoica Alexandru, candidatul Uniunii Social-Liberale la funcţia de primar al municipiului Slobozia, a fost lansat, miercuri, 16 mai, în cursa electorală.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa Municipală de Cultură Slobozia, în prezența a sute de membrii și simpatizanți PSD și PNL. În acest cadru, a fost prezentată și echipa de candidați ai USL la Consiliul local al municipiului Slobozia, în care se regăsesc atât tineri, cât și cei cu mai multă experiență în administrație sau mediul de afaceri.
În prezența deputatului PSD Valeriu Zgonea, a senatorului Mihăiță Găină, deputatului Marian Neacșu, a președintelui PSD Ialomița, Silvian Ciupercă, președintelui PNL Ialomița, Ioan Martin, altor lideri liberali sau social-democrați, primari, viceprimari și a sute de susţinători ai USL, lui Alexandru Stoica i s-a acordat susținerea pentru candidatura sa la funcția de primar al municipiului Slobozia.
În cadrul discursului pe care l-a susţinut, Alexandru Stoica a făcut un apel către toţi membrii USL din sală, către simpatizanţi, dar şi către cetăţenii municipiului Slobozia, să îl susţină în lupta electorală de pe 10 iunie, asigurându-i de toată disponibilitatea sa în rezolvarea problemelor pe care comunitatea le întâmpină la acest moment.

[stextbox id=”simplu” color=”ffffff” bgcolor=”cc0000″]

alexandru stoica
Alexandru Stoica

„Vreau să vă asigur că nu voi fi genul de primar care știe tot și face tot. Voi fi un primar pentru toți slobozenii, pentru toți cei care vor să facă ceva pentru Slobozia. De asemenea, vă asigur că nu o să mă schimb, așa cum am promis. Voi rămâne același Sandu Stoica pe care-l știți. (…) Referindu-mă la colegii liberali, pot spune că au nimerit într-o echipă care nu ştie să piardă. Cineva ne-a caracterizat ca fiind militarizaţi, respectiv organizaţia PSD de la Slobozia. Suntem, într-adevăr, o organizație puternică, și chiar lucrăm pe principii militare. Dacă veniţi alături de noi, veţi fi învingători cu noi. Mă sprijin pe dumneavoastră și pe slobozeni. Voi face tot ce depinde de mine și vreau să îmi fiți alături în această luptă politică. Sunt convins că împreună vom reuși. Anul 2012 este anul victoriei”, a afirmat Stoica.

 

[/stextbox]

 

Un fost președinte al PD Ialomița susține USL

Timp de 10 ani, Constantin Popa a fost președintele PD Ialomița. A ales să părăsească Partidul Democrat în momentul în care Traian Băsescu a devenit președintele acestui partid, fiind convins că „acest om distruge și murdărește tot ce-i iese în cale”. Deși nu a mai activat politic de atunci, Constantin Popa susține că acum s-a reîntors din „vacanță” pentru a sprijini, împreună cu prieteni și colegii săi, echipa USL, pe Alexandru Stoica, dar și pe Silvian Ciupercă la președinția Consiliului Județean.

„Ialomița are o echipă foarte bună”, a declarat deputatul Valeriu Zgonea

Prezent la evenimentul de lansare a lui Alexandru Stoica și echipei USL, parlamentarul social-democrat Valeriu Zgonea le-a cerut tuturor cetățenilor să se mobilizeze în campania electorală pentru a „schimba ceva în România”. În context, deputatul a criticat fosta guvernare, în special pe Elena Udrea şi Emil Boc, legat de fondurile alocate discreţionar, dar şi în ceea ce priveşte lipsa locurilor de muncă, închiderea unor şcoli şi spitale şi reducerea salariilor.
„Pe 10 iunie trebuie să veniţi la vot pentru a schimba ceva în România, pentru a fi într-o ţară normală, în care să-ţi fie drag să mergi pe stradă, în care să nu-ţi fie frică să-ţi trimiţi copilul la şcoală, în care să ştii că, dacă ai un profesor, el să nu fie umilit, un funcţionar public să nu aibă un salariu de mizerie, că este un om normal într-o ţară normală, europeană. Trebuie să arătăm că putem face o guvernare normală, într-o ţară în care poţi să ai o resursă financiară care să-ţi permită să trăieşti decent. Că poţi avea un guvern care nu îţi ia ilegal bani din buzunar. Acest tip de guvernare trebuie să dispară. Anul 2012 este un an de schimbare profundă a modului în care se face politică în România. USL are un viitor mare, iar Ialomița are o echipă foarte bună (…)”, a declarat Valeriu Zgonea, care a ținut să-i mulțumească public lui Silvian Ciupercă pentru sprijinul pe care i l-a acordat de-a lungul vremii, dar și din partea PSD și a premierului Victor Ponta pentru ce a făcut pentru locuitorii din Ialomița în ultimii 8 ani.Valeriu Zgonea a mai vorbit și despre motivele retragerii sprijinului politic pentru Gabi Ionașcu, menționând, printre altele, lipsa sa de preocupare pentru ca Slobozia să obțină sprijin din partea mai multor ministere pentru anumite proiecte de dezvoltare, acesta afirmând la un moment dat că Ionașcu este un primar „necunoscut”, în comparație cu Alexandru Stoica.

„Trebuie să învățăm din greșelile trecutului”, a afirmat senatorul Mihăiță Găină

Un discurs nuanțat a fost susținut de senatorul PSD Mihăiță Găină, care a făcut referire la situația grea în care se află țara și la adoptarea unei atitudini rezervate în cheltuirea banilor publici.
„Este bun triumfalismul, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Situația este destul de grea. Trebuie să învățăm din greșelile trecutului, atât ale guvernării 2000-2004, la nivel central și la nivel local, dar și din greșelile fostei guvernări portocalii. Nu trebuie să guvernăm pe banii pensionarilor, nu trebuie să guvernăm pe banii mamelor și ai copiilor, pe banii persoanelor defavorizate. Nu vrem să cheltuim banii anapoda pe proiecte care nu-și au rostul, nu vrem să băgăm milioane, zeci de milioane de euro, în parcuri, piscine, patinoare sau în canalizări fără stații de epurare. De aceea, primul ministru al României, care este un om tânăr și ambițios nu va trebui să greșească, nu va trebui să-și strice cariera pentru nimeni și pentru nimic. Trebuie să fim responsabili și să nu ne facem de râs. Cel mai important lucru pentru noi este echipa. Echipa PSD Ialomița, echipa USL, este cea mai puternică”, a spus senatorul.
Mihăiță Găină a criticat în context atitudinea unor membrii susținuți de echipă, care după ce s-au văzut în anumite funcții publice au uitat de oamenii care i-au ales și de echipa care i-a propulsat, făcând referire în special la Gabi Ionașcu, fostul primar al Sloboziei.
Mihăiță Găină i-a transmis lui Alexandru Stoica să își respecte promisiunile, iar cetățenii municipiului Slobozia să aibă într-adevăr ușa deschisă la primărie.
Candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Slobozia a fost viceprimar, recent preluând atribuţiile de primar interimar, după ce mandatul lui Gabi Ionaşcu a încetat înainte de termen în urma demisiei din PSD.