comenzi la domiciliu cliseru.ro

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Municipiului Urziceni, Cateliu Gabriel: E timpul să schimbăm Urziceniul!

Cateliu Gabriel, candidatul Alianței USR PLUS pentru funcția de primar al Municipiului Urziceni, este unul dintre cei mai tineri candidați ai Alianței la primăria unui municipiu.  Are o experiență antreprenorială bogată la doar 30 de ani, fiind directorul unei companii de procesare a laptelui din Urziceni. Din mediul de afaceri a dobândit o abordare practică, orientată spre performanță și eficiență, abordare pe care își dorește să o aducă și în administrația publică din Urziceni.

Cateliu Gabriel 2
Cateliu Gabriel

A urmat cursurile Facultății de Economie și Turism din cadrul Universității Româno-Americane și, ulterior, Masterul de Comunicare Politică și Marketing Electoral, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Este hotărât să schimbe mentalități și să-și dedice timpul, competențele și dorința de a le oferi oamenilor posibilitatea să reușească aici, la ei acasă. Care sunt principalele probleme ale municipiului Urziceni și ce își propune să facă pentru ca să devină un oraș cu adevărat performant, vom afla în rândurile care urmează.

Vă voi răspunde punctual la fiecare întrebare adresată:

Ce mă recomandă? 

Energia, dorința de schimbare și de a veni în sprijinul oamenilor. Decizia de a mă implica în politică a venit după mulți ani de implicare în comunitate, prin campanii civice și umanitare, ca fondator al organizației non-guvernamentale Community Aid Romania. Așa am realizat că este nevoie de oameni dedicați și orientați spre performanță și în politică, pentru a ajuta cu adevărat oamenii. Așadar, pentru mine, politica este despre oameni! Acesta este crezul după care mă ghidez încă din primul moment în care am luat decizia de a intra în politică.

Cateliu Gabriel 4

De asemenea, am urmat cursurile Facultății de Economie și Turism din cadrul Universității Româno-Americane și, ulterior, Masterul de Comunicare Politică și Marketing Electoral, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Am o experiență antreprenorială bogată, în prezent fiind director la o fabrică de procesare a laptelui din Urziceni. Din mediul de afaceri am dobândit o abordare practică, orientată spre performanță și eficiență, abordare pe care îmi doresc să o aduc și în administrația publică din Urziceni.

Cred că încrederea pe care colegii din USR-PLUS Urziceni au arătat-o atunci când mi-au propus să candidez pentru funcția de primar este cea mai bună recomandare. Personal, cred că cei care reușesc să adune în jurul lor oameni de calitate sunt potriviți pentru a fi lideri, iar eu am reușit acest lucru. Nu în ultimul rând, consider că am ceva ce lipsește actualei administrații din Urziceni: energia de a-mi dedica timpul, competențele și dorința de a le oferi oamenilor posibilitatea de a reuși aici, la ei acasă.

Care sunt principalele probleme ale orașului?

Uneori, oamenii din exterior au capacitatea de a vedea lucrurile mai clar și, din nefericire, vă spun că nu a fost deloc greu să văd cu ochii mei, imediat cum am ajuns în oraș, care sunt marile probleme ale oamenilor: lipsa locurilor de muncă, curățenia precară, infrastructura și starea deplorabilă a multor obiective (stadionul, fostul cinema PACEA), felul în care arată blocurile dintre Calea București și strada Teilor (ca să dau doar un exemplu), șoseaua de centură, lipsa activităților pentru tineri. Chiar și liziera, un loc cu atât de mult potențial de agrement, stă abandonată.

Ce îmi propun pentru Urziceni:

Un oraș poate fi cu adevărat performant doar atunci când reușește să păstreze și să atragă oameni prin oferirea de oportunități economice și prin calitatea vieții pe care o oferă. Am încredere că Urziceni poate deveni un oraș performant, prietenos oamenilor, activ și atractiv vizual!

Consider că prioritatea zero trebuie să fie atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă, pentru a atrage oamenii să rămână sau să se relocheze în Urziceni. Câteva idei de dinamizare a economiei locale includ: înființarea unui parc industrial și a unei zone libere pentru companii, oferirea de facilități fiscale companiilor care crează mai mult de 10 locuri de muncă și înființarea unor programe de recalificare și reactivare a învățământului tehnic, în special în sectoarele de interes, angajatorilor locali. Proximitatea de București nu poate fi neglijată, fiind important să realizăm o mai bună conectare la piața muncii din București, printr-o mobilitate mai bună și un schimb de resurse umane și economice.

De asemenea, îmi propun ca Urziceni să redevină un oraș în care oamenii să fie prioritatea principală. Acest obiectiv include atât reabilitarea spațiului construit, crearea de locuri de recreere și socializare pentru toate grupele de vârstă, regenerarea urbană a cartierelor de blocuri dar și implicarea cetățenilor în procesul de reconstrucție al orașului. Îmi propun înființarea și finanțarea unui centru de tineret, dar și o strânsă colaborare cu organizațiile locale care dezvoltă proiecte pentru comunitate.

Cateliu Gabriel
Cateliu Gabriel

Îmi doresc pentru Urziceni formarea unei echipe de oameni competenți și bine intenționați, care vor să schimbe comunitatea în care trăiesc.

Nu cred că este important de unde vine o persoană atât timp cât dovedește prin acțiunile sale că intențiile sale sunt transparente și singurul scop în care acționează este binele cetățenilor.

E timpul să schimbăm Urziceniul!

Cateliu Gabriel

Mai multe articole de la obiectiv.net: