comenzi la domiciliu cliseru.ro

Când va începe dezinsecția în Slobozia?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/06/2014 | Locale Ialomita

De multe ducem lipsă, mai puțin de țânțari…

Deși toată lumea s-a bucurat de încălzirea vremii, zâmbetul tuturor dispare instantaneu când vine vorba de țânțari, de bâzâitul și înțepăturile lor enervante și, până la urmă, periculoase pentru sănătate.

tantar

 

Nu te poți plimba prin oraș, nu poți dormi liniștit în propria locuință, fără să-ți iei măsuri de siguranță. Disperați și iritați, căutăm tot felul de creme, aparate, spray-uri și pastile împotriva acestor insecte care ne strică buna dispoziție.

Situația privind înmulțirea necontrolată a acestor insecte nu este diferită față de alte orașe din țară, mai ales că în ultima perioadă a plouat mult, iar orice acțiune de înlăturare a acestor insecte nu ar fi avut rezultatul scontat. Și, totuși, ce face municipalitatea din Slobozia cu privire la această problemă reclamată din ce în ce mai des de către cetățeni?

De ani buni, municipalitatea se confruntă cu furia cetățenilor exasperați care forțează, pe bună dreptate, accelerarea procedurilor pentru ca un serviciu specializat să acționeze periodic pentru înlăturarea insectelor, și nu numai „în caz de urgență”.

Potrivit afirmațiilor primarului municipiului, Alexandru Stoica, este posibil să avem un astfel de serviciu, iar locuitorii din Slobozia să aibă parte de liniște, însă mai durează. Până atunci, însă, se va apela tot la Comitetul pentru Situații de Urgență.

„Noi am inițiat procedura de licitație pentru acest an, pe o perioadă de aproximativ șase ani. Dar am intrat în impas, fiind posibil chiar să dureze până la finele anului. Astfel că, am convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a aprobat efectuarea dezinsecției în regim de urgență, în condițiile în care sunt cunoscute pericolele la care ne expunem din cauza țânțarilor și căpușelor. Am lansat o cerere de ofertă pentru mai multe firme, urmând ca în cel mai scurt timp să avem și un răspuns, iar de săptămâna viitoare să începem operațiunea. Să sperăm că nu mai plouă, pentru că orice acțiune va fi sortită eșecului și cheltuim banii degeaba. Așadar, de la 1 iulie vom începe operațiunea”, spunea primarul.

Primăria se chinuie de foarte mulți ani să aibă un serviciu specializat. Au existat tot felul de contestații, procese, iar în final a trebuit anulată procedura de atribuire a serviciului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

„Am hotărât să găsim o firmă de consultanță, pentru că nimeni din Primărie nu se pricepe la astfel de operațiuni, să facă tot ce înseamnă caiet de sarcini, toată procedura și până la sfârșitul anului să o avem. Apoi de anul viitor să începem specializat, așa cum trebuie”, a mai spus primarul.