comenzi la domiciliu cliseru.ro

Campanie de împădurire la Stelnica, pe malul brațului Borcea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/10/2013 | Locale Ialomita

primaria stelnicaPrimăria Stelnica va începe în curând o campanie de împădurire a unei suprafețe de 4 hectare de teren situat pe malul brațului Borcea. Pe respectivul teren vor fi plantați puieți de plop și salcie, specii care se pretează zonei.

Anul trecut, reprezentanții Primăriei au decis să împădurească alte 4 hectare de teren, în final urmând să fie plantați puieți pe o suprafață de 17 hectare în zona dig-mal al brațului Borcea, suprafață aflată așadar în zona inundabilă.

„Terenul se află în domeniul privat al localității, ca pășune, iar de aici pleacă soluția de finanțare. La nivelul comunei există o Asociație a Crescătorilor de Animale pe care am înființat-o eu, iar o parte din resursele financiare pe care le avem la nivel de asociație (…) urmează să fie folosită pentru a împăduri această suprafață de teren”, afirma primarul comunei Stelnica, Brateș Costel.

Această acțiune de împădurire va fi benefică în viitor pentru protejarea digurilor de permanenta eroziune care există în urma fluctuațiilor de nivel ale apei, iar peste câțiva ani, când pomii vor crește, crescătorii de animale își vor putea duce animalele la pășunat în pădure pe timpul verii când este caniculă. În plus, când pădurea se va dezvolta suficient și se va face primul răriș, masa lemnoasă va fi donată familiilor cu probleme sociale.

La ora actuală, terenul este pregătit, este decopertat, totul făcându-se sub îndrumarea Direcției Silvice Ialomița, prin Ocolul Silvic Fetești. Probabil pe la începutul lunii noiembrie, după prima brumă, va începe plantarea, cu voluntari. Anul trecut, împădurirea s-a făcut cu sprijinul Jandarmeriei Ialomița, atunci fiind plantați 1.000 de puieți de salcie, apoi 2.700 de plopi.

„Din punctul meu de vedere, eu văd numai beneficii de pe urma acestei împăduriri. O pădure este un câștig extraordinar”, afirma primarul Costel Brateș.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️