comenzi la domiciliu cliseru.ro

Campania „Donează sânge! Salvează o viață!” 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2015 | Locale Ialomita

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița organizează în perioada 15 iunie-15 iulie 2015, Campania „Donează sânge! Salvează o viață!”.

Campania are ca scop salvarea de vieți prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România.

De asemenea, prin această campanie se urmărește promovarea donării de sânge responsabilă, ca gest altruist și independent de interese materiale, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței donării de sânge și încurajarea a cât mai multor persoane să doneze.

Astfel, se vor organiza întâlniri de informare a tinerilor, voluntarilor, preoților și credincioșilor din cele 70 de parohii din cuprinsul Protopopiatului Slobozia.

Având în vedere faptul că pe data de 14 iunie este sărbătorită Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, joi, 11 iunie, Protopopiatul Slobozia a desfășurat o acțiune de sensibilizare adresată tinerilor de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia cu scopul de a încuraja pe viitor actul donării de sânge al acestora.

Părintele protopop Cristian Ștefan Munteanu și doamna asistent medical Ioana Dragomir de la Centrul Județean de Transfuzie Ialomița au prezentat elevilor atât condițiile și recomandările care trebuie îndeplinite de persoanele care vor să doneze sânge (vârsta între 18–60 ani, greutatea peste 50 kg, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, să vină la donare odihniți, etc.) cât și facilitățile de care pot beneficia donatorii (efectuarea gratuită a unui set minim de analize, dreptul la o zi liberă de la locul de muncă/scutiți de la cursuri, acordarea de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, etc.).

Tinerii au apreciat întâlnirea ca fiind necesară, deschisă şi eficientă, promițând că se vor implica și de această dată în promovarea și identificarea de donatori.

La finalul acțiunii, părintele protopop Cristian Ștefan Munteanu a felicitat elevii – voluntari implicați în organizarea și desfășurarea activităților din cadrul proiectului „Voluntariatul ne face mai buni”, derulat în anul școlar 2014 – 2015, pentru sârguința, timpul, dragostea și energia dăruită.

Cu această ocazie, voluntarii au primit diplome, metanii și cărți de rugăciune ca semn al prețiurii și aprecierii lor.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Mai multe articole de la obiectiv.net: