comenzi la domiciliu cliseru.ro

CAMPANIA DE PREVENIRE „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!” A FOST DEMARATĂ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/11/2012 | Locale Ialomita

În contextul campaniei electorale, generată de alegerile pentru Parlamentul României, Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor români cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral. Campania de informare se desfăşoară la nivel naţional în perioada 09 noiembrie – 09 decembrie, sub sloganul „Tu decizi!Votează legal!”

Obiectivele acestei campanii sunt: informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adresează în general tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul urban şi rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale.
În cadrul acţiunilor, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, vor fi distribuite pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu valori de trafic ridicat (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului), iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio.

Județului Ialomița i-au fost repartizate 700 de afișe și 6000 de flyere, care vor fi distribuite în toate zonele județului cu sprijinul tuturor structurilor din cadrul MAI.

În cadrul unei conferințe de presă organizată, miercuri, 14 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Ialomița, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, Viorel Ștefu, a făcut apel la cetățeni să fie responsabili, să respecte legea și să sesizeze poliția în cazul în care vor fi tentați cu bani sau diverse bunuri de către politicieni sau reprezentanți ai unor partide. Trebuie spus că și tentativa se pedepsește și, de asemenea, dacă vor fi prinși că au primit mită electorală, vor fi pedepsiți atât cel care oferă cât și cel care primește!

„Această campanie va continua și prin discuții directe cu cetățenii. Încercăm să facem în așa fel încât cetățenii să conștientizeze că atât în campanie cât și pe timpul votării să se comporte responsabil și să respecte legea. Fac apel la cetățeni să respecte legea. Iar atunci când diferiți oameni politici sau reprezentanții lor vin să le ofere bani, bunuri sau alte foloase, pentru a vota sau nu a vota un anumit candidat, să sesizeze poliția pentru a lua măsurile legale”, a ținut să precizeze șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.