comenzi la domiciliu cliseru.ro

Campania de prevenire a accidentelor rutiere “PREŢUIEŞTE VIAŢA”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2013 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului de Analiză şi  Prevenirea Criminalităţii – Ialomiţa au demarat în cursul zilei de ieri, 05 februarie a.c. activităţile în cadrul Campaniei de prevenire a accidentelor rutiere “Preţuieşte viaţa” .

stop accidentelor viata are prioritateÎn perioada februarie – iulie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa desfăşoară o campanie preventivă pentru informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire riscurile nerespectării regulilor de circulaţie.

Activităţile se vor desfăşura pe raza întregului judeţ, cu preponderenţă în localităţile unde în urma analizei efectuate s-a stabilit că s-au produs cele mai multe accidente rutiere soldate cu persoane decedate şi răniţi grav.

Ieri, activitatea preventivă s-a desfăşurat în localitatea Moviliţa unde în cursul anului trecut au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

Poliţiştii s-au întâlnit cu autorităţile publice locale responsabile în sistematizarea rutieră în vederea amplasării de indicatoare de presemnalizare, semnalizare şi de restricţie în zonele unde s-au produs frecvent accidente, pentru amenajarea unor treceri pentru pietoni şi totodată pentru analizarea posibilităţii de iluminare publică a unor sectoare de drum.

Cu aceeaşi ocazie poliţiştii au purtat discuţii cu peste 40 de cetăţenii informându-i cu privire la numărul accidentelor rutiere care s-au produs pe raza localităţii, cauza producerii acestora şi modul în care pot evita aceste evenimente.

64 de elevi ai şcolii din localitate au beneficiat de sfaturile poliţiştilor rutieri în cadrul orelor de dirigenţie. Aceştia au discutat cu elevii despre ce înseamnă să fii pieton sau biciclist, ce drepturi şi obligaţii implică aceste “roluri” şi cât de important este să respecte regulile de circulaţie şi să cunoască locurile special amenajate prin care au voie să traverseze partea carosabilă.

Acţiunile vor continua cu activităţi preventive în localităţile Coşereni, Cotorca, Ciocârlia şi Lilieci, zone unde au fost înregistrate accidente rutiere grave.