comenzi la domiciliu cliseru.ro

Campania “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/05/2012 | Locale Ialomita

Membrii Comandamentului Judeţean Operaţional, au susţinut vineri, 11 mai, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa,  o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat, alături de activităţile dezvoltate la nivelul instituţiilor locale din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor locale din luna iunie, lansarea campaniei de informare şi conştientizare  a cetăţenilor „Mita şi votul ilegal  înseamnă închisoare!”.

În scopul promovării acestei campanii, care se va desfăşura în perioada 10 mai – 10 iunie a.c., au fost realizate  un spot tv, cu durata de 19 secunde, un spot audio de 24 secunde precum şi afişe şi fluturaşi cu sancţiunile prevăzute în cazul nerespectării legislaţiei electorale, materiale care pot fi vizualizate pe site-ul operaţionalizat pentru această campanie, www.votlegal.mai.gov.ro.

Pentru implementarea acestei campanii, în judeţul Ialomiţa, Instituţia Prefectului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, vor organiza şi desfăşura activităţi pentru distribuirea a 1.100 afişe şi 6.000 flyere. Afişele vor fi postate în zonele de relaţii cu publicul din sediile primăriilor, instituţiilor publice, zonele pieţelor şi a centrelor comerciale, iar în ziua premergătoare alegerilor, în fiecare secţie de votare.

Totodată, vor fi distribuite direct către populaţie afişe şi flyere, în cadrul unor acţiuni la care vor fi invitaţi şi jurnaliştii.

Şeful Comandamentului Judeţean Operaţional, comisar şef de poliţie Ştefu Viorel a  menţionat faptul că măsurile ce vor fi puse în aplicare pe durata  alegerilor locale sunt pe de o parte, măsuri operative, respectiv de  constatare şi contracarare a infracţiunilor şi a faptelor care contravin  legii, iar pe de altă parte, de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu  privire la riscurile la care se impun în situaţia nerespectării legii.

Domnia sa a subliniat importanţa sprijinului pe care mass – media îl poate  acorda pentru ca mesajul de interes public să ajungă la  fiecare cetăţean.

Totodată, a precizat faptul că fiecare sesizare sau incident electoral va fi  tratat cu operativitate sens în care, la nivelul subunităţilor şi secţiilor de poliţie au fost constituite echipe specializate în acest sens pentru rezolvarea în cât mai scurt timp a acestora.

Domnul prefect Gigi Petre a menţionat faptul că, pentru  protecţia celor 214 de secţii de votare şi pentru menţinerea ordinii publice, vor fi repartizaţi 323 poliţişti, 161 jandarmi, 12 poliţişti  de frontieră, 72 lucrători pentru situaţii de urgenţă şi 18 personal din  alte structuri. La  aceste misiuni sunt prevăzuţi să participe şi peste 60 de poliţişti locali.

De asemenea a menţionat faptul că pregătirile pentru alegerile locale ce se vor desfăşura în luna iunie a anului curent au fost desfăşurate în parametrii optimi, neexistând întârzieri pe nici un palier.

Toate efectivele implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu  ocazia desfăşurării alegerilor locale, au fost pregătite în ceea  ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei electorale, în vederea evitării oricăror evenimente negative.