comenzi la domiciliu cliseru.ro

Camere video și acces pe bază de cartelă magnetică, la Liceul Teoretic Carol I Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/02/2013 | Locale Ialomita

Liceul Teoretic „Carol I” din Fetești este singurul liceu din județul Ialomița în care accesul elevilor, al profesorilor şi personalului auxiliar se face pe bază de cartelă magnetică.

Liceul Teoretic Carol I FetestiCartela înregistrează ora la care elevul intră în şcoală, accesul fiind restricționat imediat după începerea cursurilor, excepție făcând elevii navetiști care au cinci minute în plus la temporizator. Fiecare cartelă este inscripționată cu un cod unic, corespunzător unui elev sau cadru didactic, astfel că se știe în orice moment cine intră pe poarta instituției.

Acest sistem pe bază de cartele magnetice a fost implementat de către reprezentanții liceului cu sprijinul Asociației Părinților care, în cadrul Consiliului Consultativ, au decis că această investiție merită făcută pentru siguranța copiilor și pentru limitarea absenteismului. Au existat mai multe idei, pentru că într-o unitate de învățământ sunt multe de făcut, însă, în final, majoritatea a fost de acord să se achiziționeze acest sistem, compus din două cititoare, aparat de inscripționat, camere video, totul ajungând la aproape 9.000 de lei.

Directorul liceului „Carol I”, Vasile Mitu, a afirmat că deja se observă o creștere a prezenței la cursuri, dar și a siguranței în unitatea de învățământ, în viitor existând posibilitatea instalării unor senzori de prezență în clasă dar și anunțarea, prin SMS, a părinților cu privire la prezența sau absența unui copil la cursuri.

În plus, la câteva minute de la începerea orei, cadrul didactic va avea „catalogul virtual”, respectiv tabelul cu elevii prezenţi, absenţi şi întârziaţi, la finalul fiecărei zile existând un raport exact cu privire la prezenţa elevilor la şcoală.