livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Călin Popescu Tăriceanu, la Slobozia: Alegerile locale, dar și începerea anului școlar, ar trebui amânate

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat duminică, 30 august, la Slobozia, că atât începerea anului școlar cât și alegerile locale ar trebui amânate din mai multe motive.

„Începerea anului școlar ar trebui amânat cu o lună, pentru că autoritățile văd că nu sunt pregătite. Nici cu tabletele de care se vorbește sau despre care s-a vorbit că vor fi date elevilor cu posibilități materiale modeste, nu sunt măști pentru elevi, pentru profesori, pentru personalul auxiliar, nu se știe cum se vor organiza clasele. Una dintre propuneri, aș spune de bun simț, este să se reducă numărul de elevi din clasă. Dar ce facem cu ceilalți? Se presupune că vor fi profesori care vor trebui să predea un număr dublu de ore. S-a discutat cumva cu sindicatele, s-a convenit dacă îi plătim în plus pe profesori, dacă există săli de clasă suficiente, ca să se desfășoare un număr dublu de ore? Nu se știe nimic. (…) Deci, în condițiile acestea, cred că se impune amânarea începerii școlii cu o lună, mai ales că epidemia încă nu și-a domolit agresivitatea. Și sigur că școala riscă să fie un loc foarte puternic de transmitere a virusului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Cu privire la alegerile locale, stabilite pentru 27 septembrie, președintele ALDE a solicitat, de asemenea, amânarea desfășurării lor cu un an.

Calin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu

„Vă dați seama, oamenii nu pot cunoaște cu adevărat candidații. Ce campanie electorală este asta? Candidații cu măștile pe față, iar cetățenii cărora li se adresează, tot cu măștile pe față. Cine cu cine vorbește între măști așa? Campania este necesară. (…) În scenariul ăsta, toți cu măștile pe față, evident că nu se poate realiza acest lucru, decât prin niște afișe. Nu cred că este suficient să votăm după niște afișe, cu niște fotografii și un mesaj. Nu e normal. Ca atare, înregistrăm, pe lângă deficitul de democrație pe care îl avem, atât noi, în România, cât și în alte țări, dar acum îl accentuăm, impedimentele din ziua votului, pe care iarăși le intuiți. Teama de infectare îi va face și pe cei care sunt în secțiile de vot cât și pe cetățenii care vin în secții să fie temători. Unii, probabil, nici nu se vor duce la vot. Nu mai vorbesc despre prelungirea timpului de vot, presupunând că în interiorul secției de vot se vor lua măsuri de protecție sanitară care vor lungi durata prezenței fiecărui cetățean acolo. Anticipez, astfel, că vor exista aglomerații la secții, mai ales în mediul urban, iar acest lucru îi va face pe unii să renunțe, să nu mai voteze”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu

Acesta a subliniat, totodată, importanța acestor alegeri locale, însă a precizat că acestea nu trebuie defășurate în orice condiții.

„Nu ar fi o tragedie să fie amânate alegerile locale cu un an. Trece epidemia și putem apoi să organizăm alegeri în condiții mai bune, în așa fel încât să se poată derula acest exercițiu democratic în condiții cât mai bune”, a mai precizat președintele ALDE.

Liderul ALDE a făcut precizări și cu privire la majorarea pensiilor cu 14% , susținând că dacă Ordonanța emisă de Guvern va ajunge în Parlament, ALDE nu o va vota, urmând ca „să oblige cumva Guvernul să majoreze pensiile cu 40%, dar și alocațiile pentru copii”.

Ionel Gae
Ionel Gae

În cadrul conferinței de presă, președintele ALDE Ialomița, Ionel Gae, actual vicepreședinte al C.J., a precizat faptul că partidul ia cu siguranță în calcul o alianță post-electorală pe plan local, în special în ceea ce privește Consiliul Județean, dar asta în funcție de rezultatele alegerilor locale, majorități care se vor forma, susține acesta, pentru a reprezenta mai bine interesele cetățenilor.

Acesta a avansat și un posibil rezultat al ALDE la alegerile locale, susținând că partidul ar putea să-și dubleze scorul electoral, având candidați tineri și combatanți, iar actualii primari au fost, sunt și vor fi implicați în comunitățile pe care le reprezintă.

De asemenea, a precizat că ALDE nu va răspunde unei eventuale campanii agresive tot prin agresivitate, ci prin echilibru și prin ceea ce vor să facă în respectiva comunitate.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE | Executat de SC LEMASOFT SRL | Cod Unic de Identificare AEP 21200063