comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ca în filme: Polițistul plasa pliculețe cu aspirină pisată în autoturismele oprite în trafic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/09/2016 | Stiri nationale

Un polițist a percheziționat, fără drept, un autovehicul în care anterior se plasase un pliculeț cu aspirină pisată urmând ca, după găsirea acestui plic, să solicite suma de 4000 de euro, pentru a nu aplica legea, respectiv pentru a nu constata o presupusă faptă de deținere de droguri.

În data de 16 septembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au întocmit rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 6 inculpați într-un dosar în care cercetarea penală a fost efectuată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova în baza delegării procurorului de caz, după cum urmează:

  • B.I., cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, agent de poliție în cadrul I.P.J. Prahova – Poliţia municipiului Ploieşti, Secţia 4 Poliţie, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită (18 acte materiale) și abuz în serviciu.
  • S.G., cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la abuz în serviciu;
  • B.P., cercetat în stare de libertate, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (7 acte materiale);
  • D.R.G., minor, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită;
  • M.L, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită;
  • D.G., cercetat în stare de libertate, arestat în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În fapt, în perioada septembrie-decembrie 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, B.I. a pretins și primit de la inculpatul B.P., în 9 rânduri, sume de bani, în cuantum de 16.700 lei, cu titlu de împrumut, și servicii constând în efectuarea de lucrări de racordare la canalizare și utilități edilitare la locuința situată în Vălenii de Munte, înscrisă pe numele socrilor săi, în valoare de 20.000 lei. De asemenea, B.I. a primit, în 7 rânduri, sume de bani în cuantum de 11.400 lei, în scopul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu și în vederea recompensării activității desfășurate, respectiv pentru a soluționa o lucrare aflată pe rolul Secției 4 de Poliție Ploiești, urmare a sesizării formulate de B.P., în mod favorabil acestuia din urmă.

La data de 15.09.2015, B.I. a aflat că inculpatul D.R.G., în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere, a comis un accident rutier în urma căruia au rezultat pagube materiale și a părăsit locul accidentului. În acest context, inculpatul S.G. l-a determinat pe B.I. să pretindă și să primească de la D.R.G., prin intermediul său, suma de 4000 lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea de către sus numit a mai multor infracțiuni la regimul rutier. Ulterior, la data de 14.10.2015, S.G. l-a determinat pe B.I. să-și îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu în scopul obținerii unui folos.

Astfel, polițistul a oprit în trafic autoturismul în care se afla D.R.G., a percheziționat, fără drept, acest autovehicul în care anterior se plasase un pliculeț cu aspirină pisată urmând ca, după găsirea acestui plic, să solicite suma de 4000 de euro de la D.R.G. pentru a nu aplica legea, respectiv pentru a nu constata o presupusă faptă de deținere de droguri. Ca urmare a atitudinii ferme de negare a faptei de către D.R.G., polițistul nu a mai pretins suma ce urma să o împartă cu S.G.

În data de 01.07.2016, B.I., având în instrumentare un dosar penal având ca obiect o infracțiune de viol, presupus comisă de S.M.A., i-a pretins inculpatului M.L, tatăl lui S.M.A., prin intermediul inculpaților S.G. și D.G., suma de 3.000 de euro pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu în sensul de a face toate demersurile necesare pentru ca față de S.M.A. să nu se ia o nicio măsură preventivă privativă de libertate și, ulterior, să se dispună clasarea cauzei. În aceeași zi, D.G. a primit de la M.L. suma de 13.500 lei (echivalentul în lei al sumei de 3.000 euro), din care 9.000 lei i-a remis inculpatului S.G., pentru a-i remite lucrătorului de politie B.I., restul banilor păstrându-i pentru sine.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI Prahova şi IGPR – DOS – SOS Ploieşti

Comunicat de presă: DGA – Direcția Generală Anticorupție
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️