comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bursa Electronică Agricolă Română

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/04/2015 | Politica

Principalele elemente care constituie o economie puternică, ce dă o dovadă de naționalism pozitiv sunt Resursele și Piața.

mario caloianu unpr bursa electornica agricola

Capitalul cel mai important al României este capitalul agricol, promotorul și furnizorul agro-industriei. Pentru ca acest lucru să fie pus în valoare avem nevoie de cel de-al doilea element structurat solid, reglementat și anume Piața.

Proiectul meu pune în armonie capitalul agricol și consumul propriu, și anume stimularea consumului de produse agricole românești în propria piață.

În acest sens se naște Bursa Electronică Agricolă Română.

  1. Scop – Eficientizarea schimbului /comerțului pe piața liberă pe principii concurențiale în funcție de raportul cerere/ofertă a produselor agricole, cu precădere a cerealelor, dar și a legumelor, fructelor, produselor piscicole atât în stare proaspătă cât și ca rezultat al prelucrării industriale sau artizanale.
  2. Funcționarea – Platforma on-line pe care se tranzacționează liber produsele agricole listate.
  3. Sistem integrat care contribuie la conștientizarea deținătorilor de terenuri agricole asupra valorii reale a muncii lor. Susține asocierea în vederea obținerii de exploatații agricole eficiente. Asigură gratuitate pentru depozitarea cerealelor în silozuri, cât și a legumelor și fructelor în centre de colectare/depozitare/condiționare.
  4. Implicit prin instituirea unui cadru concurențial va duce la eficientizarea lucrărilor agricole specifice și cresterea producției, agricultura de subzistență îndreptându-se spre o agricultură orientată spre profit.
    Micii fermieri constituiți în asociații, din consumatori ai produselor dobândite în gospodărie sau din arendă, devin beneficiari reali ai profitului obținut prin vânzarea pe piață a produselor.
Comunicat de presa – Deputat Mario Ernest Caloianu (UNPR)