comenzi la domiciliu cliseru.ro

Proiectul de buget al județului Ialomița pentru 2016

Buget Ialomița 2016 – Investiții Spitalul Județean de Urgență din Slobozia

Aici există patru proiecte în derulare, alte două urmând a fi depuse. Este vorba despre modernizarea Unității de Primire Urgențe (UPU), mai precis extinderea spațiului cu 350 m.p. și dotarea cu aparatură medicală de specialitate. Un al doilea proiect se referă la Ambulatoriul de specialitate (policlinica) unde se are în vedere modernizarea (după 40 de ani), extinderea spațiului, reabilitarea integrală, plus instalații electrice și dotarea cu aparatură medicală. Totodată, există în plan și schimbarea celor patru ascensoare cu unele de ultimă generație, sigure în exploatare.
Un alt proiect se referă la Spital, și este legat de modernizarea centralei termice și refacerea instalației electrice.
Anul trecut, pentru spital au fost alocați circa 7 milioane lei, fonduri de la Consiliul Județean, în luna decembrie fiind achiziționat și un aparat RMN.

În ceea ce privește infrastructura socială, bugetul are o creștere destul de importantă în comparație cu 2015, cu aproximativ 5 milioane lei, ca urmare a modificării unei Hotărâri de Guvern referitoare la standardele de cost pentru serviciile sociale susținute de furnizorii de servicii.

La serviciile rezidențiale pentru copii, dacă standardele de cost în 2015 erau de 20.000 lei pentru un beneficiar pe an, actualele servicii au alocate 28.500 lei pentru un beneficiar. La serviciile pentru copiii cu dizabilități, suma crește de la 27.000 lei la 39.000 lei. Pentru beneficiarii centrelor de îngrijire și asistență, suma crește de la 23.000 lei la 33.800, iar la căminele pentru persoane vârstnice, de la 17.000 lei, la 24.000 lei.

Bugetul de asigurări și asistență socială reprezintă, atât pe dezvoltare cât și pe funcționare, 38% din bugetul județului Ialomița.

Menționăm totodată că din acest an nu se mai finanțează centrele de tip rezidențial, însă se vor finanța centrele de zi, centrele respiro, locuințele protejate, locuințele de tip familial.

Bugetul va fi votat în ședința de Consiliu Județean din această săptămână.

Mai multe articole de la obiectiv.net: