comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Bradul ECO și Carnavalul ECO”, la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/12/2016 | Locale Ialomita

Peste 640 de copii din învățământul primar, de la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia, au participat astăzi, 22 decembrie, la două activități incluse în Programul „Eco Școala”, respectiv Bradul Eco și Carnavalul Eco – Magia Fulgilor De Nea.

Bradul Eco a reprezentat o provocare frumoasă, atât pentru copii, cât și pentru îndrumători și părinți. Aceștia au trebuit să-și confecționeze propriul brad de Crăciun, din materiale refolosibile, dându-le, astfel, o nouă utilitate.

Și, credeți-mă, au avut destulă imaginație. Brazii, mai mari sau mai mici, au fost confecționați din cofraje de ouă, hârtie creponată, ziare, pahare din plastic, mănuși, pânză, sârmă, CD-uri, coală colorată, carton etc.

Participanții și-au prezentat „operele de artă” în curtea școlii, fiecare lăudându-și munca în fața comisiei de examinare.

Cea de-a doua activitate a fost reprezentată de Carnavalul Eco – Magia fulgilor de nea. În cadrul acesteia, copiii au fost îmbrăcați adecvat acestor sărbători, în costume din materiale refolosibile, pe care le-au prezentat în cadrul paradei eco.

Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia s-a înscris în Programul Mondial Eco Școala în urmă cu 10 ani, iar în fiecare an școlar desfășoară activități ecologice și interdisciplinare.