comenzi la domiciliu cliseru.ro

Braconajul piscicol pe agenda poliţiştilor ialomiţeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/07/2015 | Lege si Ordine

Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Doi dintre aceştia în vârstă de 24, respectiv 45 de ani, ambii din comuna Ograda, au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe Braţul Borcea, cu o barcă pneumatică folosind două plase monofilament în lungime de 300 metri cu care au capturat pești din speciile caras și plătică.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cei în cauză nu sunt pescari autorizați pentru a desfășura activități de pescuit comercial.

Barca pneumatică  şi plasele monofilament au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele capturat a fost eliberat în mediul acvatic întrucât se afla în stare vie.

Un alt bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Feteşti a fost depistat în timp ce transporta pe raza localităţii de domiciliu, o setcă cu lungimea de 40 de metri.

Urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu este pescar autorizat şi nici nu deţine autorizaţie pentru deţinerea de scule de pescuit comercial.