comenzi la domiciliu cliseru.ro

Braconaj Piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/10/2011 | Lege si Ordine

Agenţi de poliţie au depistat în trafic ieri, 24 octombrie a.c., în zona localităţii Bucşa un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 33 ani, din municipiul Slobozia.

În urma efectuării controlului autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată cantitatea de31 kgpeşte din specia fitofag şi5 kgpeşte specia crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Tânărul a declarat anchetatorilor că peştele aparţine persoanei care îl însoţeşte, un bărbat de 43 ani, din comuna Axintele.

Peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unei societăţi comerciale pentru valorificarea către bugetul de stat.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea/transportul/comercializarea fără documente legale a peştelui.

 

În aceeaşi zi, patru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 54 ani au fost surprinse în timp ce sustrăgeau peşte din bazinul piscicol Valea Ciorii, ieşit la mal datorită lipsei de oxigen.

După cântărire a rezultat cantitatea de206 kgpeşte din specia fitofag, ce a fost restituită societăţii comerciale prejudiciate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele celor patru făptuitori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.