comenzi la domiciliu cliseru.ro

Blaga: „Afară cu primarii care s-au afișat pe bannere cu contracandidații. Simplu” Cazacu: „Să vedem, să analizăm”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/01/2013 | Locale Ialomita

Președintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, împreună cu secretarul general Gheorghe Flutur, Adrian Rădulescu, Costică Canacheu și deputatul Gheorghe Tinel au participat, miercuri, 16 ianuarie, la ședința Colegiului Director al organizației PDL Ialomița, pentru a analiza activitatea acesteia de la alegerile parlamentare.

Ulterior, au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia Vasile Blaga s-a arătat oarecum împăcat cu rezultatul alegerilor, dar nu și de „trădările” din acea perioadă, referindu-se, în special, la primarii PDL care au ales să sprijine candidații USL.
PDL ialomita
Este binecunoscut faptul că Alianța România Dreaptă s-a clasat pe locul III în preferințele electoratului ialomițean, după USL și PP-DD, fiind votată de 15,74% dintre alegători la Senat și 16,21% la Camera Deputaților. La redistribuire, Gheorghe Tinel (PDL), care în Colegiul 4 Urziceni a ieșit pe locul 3, fiind votat de 4.477 de alegători (19,69%), a reușit să obțină un loc de deputat.

Deși aceste rezultate nu sunt mulțumitoare, Blaga spunea că nu a venit „să taie capete”, ci să asculte părerea oamenilor, „care au multe de reproșat, inclusiv politicii centrale a partidului”.

Democrat-liberalii ialomițeni au reclamat, în principal, comunicarea dificilă între centru și organizațiile locale, faptul că s-a candidat sub diverse sigle, atât la locale cât și la parlamentare, dar și incapacitatea partidului, la nivel central, de a explica măsurile pe care le-a luat cât a fost la guvernare.

Vasile Blaga„Organizația Ialomița s-a situat la media partidului. Vor fi înlocuiți, în general, șefii organizațiilor care au fost sub linia partidului. Nu am venit aici să tăiem capete, am venit să ascultăm părerea oamenilor, care au multe de reproșat inclusiv politicii centrale a partidului. Aici discutăm de o organizație care a fost în media partidului. Nu sunt mulțumit de nicio organizație. De aceea facem aceste analize, dar ele trebuie făcute cu foarte mult calm, luând în considerare absolut toate elementele care au condus aici. Este un cumul de factori și centrali și locali”, a spus acesta.

Vasile Blaga a admis că lipsa de comunicare a măsurilor luate de Guvernul PDL, în opinia sa, utile României, au condus la acest rezultat, acuzând în context actualul guvern și măsurile „absolut comuniste” ale unor miniștri liberali.

„Nu ne-au mulțumit deloc rezultatele, în primul rând rezultatele naționale, dar până la urmă am fost în situația de a deconta totuși, inclusiv politic, acțiunile noastre politice de patru ani, când, indiscutabil, am luat măsuri care s-au dovedit utile României. (…) Din păcate, așa cum spuneam în campania electorală, nu am convins. (…) Vedeți acum măsuri absolut comuniste luate, culmea, de miniștri liberali. De fapt, propuneri, pe care sper să nu le ia până la urmă”, a adăugat președintele democrat-liberalilor.

Totodată, Vasile Blaga a cerut ferm tuturor organizațiilor ca primarii care nu s-au afișat pe bannere în campania de la alegerile parlamentare să fie excluși din partid.
Deși au existat și în Ialomița primari PDL care au ales să sprijine USL în campania electorală sau care nu s-au implicat în campanie pentru ARD, președintele PDL Ialomița, Cazacu Marinică, susține că deși pe unul dintre ei avea de gând să-l excludă din partid, la propunerea deputatului Gheorghe Tinel, a revenit asupra acelei decizii pentru a analiza mai bine toate organizațiile.

Cazacu Marinica„Îmi pare rău că ați fost greșit informat. Era vorba despre un singur primar care ar fi trebuit să fie exclus la propunerea domnului Gheorghe Tinel. (…) Am revenit asupra deciziei pentru a analiza toate organizațiile și după aceea vom lua decizii despre cine va fi dat afară că nu s-a implicat în campania electorală. Nu s-a pus problema nici unui alt primar. După ce vom face analiza, vom stabili dacă va pleca sau nu cineva, în funcție de rezultatul alegerilor. (…) Rezultatul nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, pentru că a fost unul slab. Încercăm să ne reorganizăm, să scăpăm de punctele slabe, să promovăm punctele tari, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune”, a adăugat Cazacu.