comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bilanț ploi și furtună: Locuințe și subsoluri inundate, 8 linii de medie tensiune nealimentate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/12/2012 | Locale Ialomita

Ploile căzute în această noapte au dus la inundarea mai multor locuinţe şi subsoluri de pe teritoriul judeţului Ialomiţa. Primul apel telefonic s-a înregistrat luni dimineaţă, în jurul orei 03.10, când demisolul unei grădiniţe din municipiul Slobozia a fost inundat. Patru subofiţeri s-au deplasat la faţa locului şi intervin şi în acest moment pentru evacuarea apei cu ajutorul unei motopompe.

O oră mai târziu, pompierii ialomiţeni au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei acumulate în subsolul Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din municipiu. Un echipaj de la Garda Slobozia s-a deplasat la faţa locului şi acţionează cu ajutorul unei motopompe pentru evacuarea apei.

Tot din cauza ploilor căzute în ultimele ore, mai multe apartamente situate la parterul unor blocuri din cartierul Bora al municipiului Slobozia au fost inundate. Un echipaj de pompieri intervine de mai bine de patru ore pentru evacuarea apei din locuinţele oamenilor.

Probleme au fost şi în Urziceni, unde demisolul unui hotel a fost inundat în această dimineaţă. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială şi o motopompă, iar după aproximativ o oră şi jumătate au reuşit să evacueze apa.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu, vânt puternic ce a bătut în rafale cu 80 – 100 km/h) înregistrate în cursul nopții trecute au fost afectate rețelele electrice și din județul Ialomița, din raza de activitate a societății Enel Distribuție Dobrogea.

În județul Ialomița au rămas nealimentate parțial 8 linii de medie tensiune, fiind afectate 28 de posturi de transformare și 2 localități, rerspectiv Reviga și Bordușani.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul furtunii foarte puternice din cursul nopții trecute, se număra izolatori sparți, cordoane și conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene.

UPDATE ora 16.00: 

–      În județele Calărăși si Ialomița toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică, echipele intervenind acolo unde mai sunt semnalate defecte individuale sau colective.