comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bicicletele electrice și energia verde: 2 soluții pentru a proteja mediul înconjurător!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/06/2018 | Magazin

Protejarea mediului înconjurator este un deziderat către care aspiram cu toții, chiar dacă uneori nu acționam întocmai pentru îndeplinirea lui. Faptul că protejând mediul putem face economii importante e un lucru ce ar trebui să te pună serios să reflectezi.

Poti face economii importante daca vrei sa pui o presiune tot mai mica asupra mediului inconjurator. Spre exemplu, poti recicla sticlele de plastic si, astfel, primi sume importante de bani in schimb. In ultimul timp au inceput sa apara centrele de colectare a deseurilor care au aparate in care introduci PET-ul si primesti banii pe loc. Acest lucru presupune sa strangi mereu sticle si sa faci drumuri foarte dese la aceste centre. Exista insa si metode mai comode pentru a face economii protejand mediul. Poti cumpara biciclete electrice pentru toata familia sau iti poti instala panouri solare. Despre aceste doua lucruri vom vorbi in randurile de mai jos.

Cumpara o bicicleta electrica pentru a te deplasa fara costuri suplimentare

In functie de locul de munca, bicicleta electrica poate fi o solutie ideala pentru a face economii. Nu vei mai sta la cozi si nu vei mai cumpara combustibil cel putin de doua ori pe saptamana. In anumite orase, la anumite ore, poti sta cu masina in trafic chiar si o ora in plus decat ar trebui sa faci daca nu ar exista aglomeratie. Pe langa faptul ca o bicicleta te va duce mai repede acasa ori la serviciu, aceasta nu consuma carburant, deci nu vei scoate bani din buzunar pentru a te deplasa.

La inceput poti cumpara o bicicleta electrica ieftina pentru a vedea singur care sunt avantajele ei. Daca ti se va parea o idee buna sa circuli cu ea, in timp iti poti cumpara una mai performanta si mai scumpa. Preturile unei biciclete electrice sunt extrem de diverse in functie de performantele pe care le poate atinge aceasta.

La o bicicleta electrica, preturile nu ar trebui sa fie principalul element care sa contribuie la alegerea ei. Sunt alte elemente de care ar trebui sa tii cont. Nu trebuie sa uiti faptul ca, spre deosebire de o masina, nu ai nevoie de un loc de parcare. Daca spatiul de depozitare reprezinta o problema pentru tine, atunci un element important in alegerea ei este pliabilitatea. Pe piata exista biciclete electrice pliabile pe care le poti tine chiar si in birou. Le vei avea astfel mereu langa tine, intr-un loc in care sa nu te incomodeze deloc.

Instaleaza-ti panouri solare cu acumulatori pe gel

Panourile fotovoltaice sunt o sursa importanta de energie electrica. Cu ele iti poti micsora semnificativ suma pe care o platesti lunar. Acestea nu polueaza la fel de mult ca o termocentrala insa nu putem spune ca poluarea este zero in cazul folosirii lor. Pentru simplul fapt ca au nevoie de baterie putem spune ca polueaza intr-o oarecare masura.

Daca vrei sa iti reduci factura la energie electrica si, in acelasi timp, sa poluezi cat mai putin posibil, atunci a trebui ca pentru panourile fotovoltaice sa folosesti baterii solare de aici https://www.dbsolar.ro/baterii-gel care nu au un impact asupra mediului atunci cand ies din uz sau cand se sparg accidental. Poti folosi, de exemplu, acumulatori cu gel, care nu emana gaze, nu permit electrolitului sa se scurga atunci cand se sparge si sunt foarte usor de reciclat.

Acumulatorii cu gel au si alte avantaje pe langa a fi prietenosi cu mediul. Au o durata de viata mai mare decat bateriile clasice. Spre exemplu, daca o baterie auto obisnuita este proiectata pentru a avea o durata de viata de aproximativ patru ani, o baterie cu gel este proiectata pentru a avea o durata de viata de pana la 12 ani. Ea poate fi folosita si in alte scopuri decat acela de a fi atasata panourilor fotovoltaice.

Bateriile solare au preturi mai mari decat cele auto insa, dupa cum am precizat anterior, au o durata de viata de trei ori mai mare. E posibil ca trei baterii auto sa coste mai mult decat o baterie solara. Nu trebuie sa faci calculul astfel pentru ca o baterie solara, chiar daca are un pret mai mare, este folosita aproape non stop, pe cand o baterie auto e folosita doar la pornirea masinii, la aprinderea farurilor, ascultarea radioului etc. Folosita non-stop, nu va ajunge nici la jumatate din durata ei normala de viata.

In concluzie, daca vrei sa faci economii in timp ce esti prietenos cu mediul inconjurator, ar trebui sa iti cumperi o bicicleta electrica sau alte vehicule care nu polueaza, dar si sa iti produci singur o parte din energia electrica pe care o consumi, cu ajutorul panourilor fotovoltaice ce au baterii pe gel.