comenzi la domiciliu cliseru.ro

Biblioteca municipală din Fetești are un nou nume: Ion Vlad – sculptor de marcă, născut în Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2011 | Locale Ialomita

Consiliul Local al municipiului Feteşti s-a întrunit în şedinţă miercuri, 31 august, pe ordinea de zi aflându-se 13 proiecte de hotărâri iniţiate de primarul municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu.

Rectificarea bugetului local pe anul 2011 a fost unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi, pe care consilierii locali l-au aprobat. Astfel, Fundaţiei Umanitare „Sfântul Ierarh Nicolae” i s-a alocat de la bugetul local, pentru dezvoltarea serviciilor sociale furnizate în folosul copiilor ce provin din familii nevoiaşe, suma de 5.000 lei reprezentând cheltuieli de personal pentru un lucrător social.

De asemenea, centrului bugetar Liceul Teoretic “Carol I ” i s-a aprobat rectificarea bugetară la activitatea de autofinanțate, în sumă de 11.000 lei.

Consilierii locali feteșteni au aprobat și atribuirea denumirii ‚’Ion Vlad’’ Bibliotecii Municipale, acesta fiind un sculptor, născut la 24 mai 1920, în Fetești-sat. Pentru Ion Vlad, Feteștiul a fost sursa sa de inspirație. „Patru puncte cardinale au marcat geografia vieții mele artistice: FETEȘTI, sursa de inspirație, CĂLĂRAȘI, formarea,  BUCUREȘTI, perfecțiunea, iar PARISUL, desăvârșirea. Celelalte au fost doar treceri cu lăsare de urme’’, scria Emil Druncea în volumul ‚’ Ion    Vlad ‚’ dedicate artistului.

Alte două puncte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare au făcut referire la aprobarea repartizarii de locuinte ANL, două familii de tineri din Fetești primind locuințe pe strada Grâușor, bloc U4 și pe strada Jandarmeriei, bloc BN 6. În cel mai scurt timp, aceștia se vor muta în noile lor apartamente.

Toate proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi au primit aviz favorabil din partea aleșilor locali.