comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bazinul de înot didactic din Slobozia a fost finalizat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/11/2014 | Locale Ialomita

Joi, 13 noiembrie, după cinci ani de la începerea lucrărilor, Primăria municipiului Slobozia împreună cu Compania Naţională de Investiții au semnat procesul-verbal de recepţie tehnică şi protocolul de predare – primire al obiectivului „Bazin de Înot”.

Protocolul încheiat de către Primăria Municipiului Slobozia şi Compania Naţională de Investiţii urmează a fi semnat şi la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În acest moment, mai sunt de făcut mici retuşuri, iar termenul primit de constructor pentru acest lucru este de zece zile.

„Într-un an am reușit să facem cât nu s-a făcut în ceilalți patru ani. Vreau să îmi exprim bucuria că acest bazin de înot este în sfârșit gata, iar beneficiari pot fi atât copiii cât și tinerii, părinții și bunicii. Dacă până acum aveam performanță la nivel național și internațional la lupte, scrimă, tenis de câmp, iată că acum avem ocazia să le oferim copiilor șansa să facă performanță și la înot”, afirma vicepreședintele C.J., Ștefan Mușoiu.

În şedinţa consiliului local de luna aceasta va fi propus spre adoptare proiectul privind predarea Bazinului de Înot către Clubul Sportiv Municipal Slobozia.

Această investiţe de amploare a fost demarată de către Compania Naţională de Investiţii în vara anului 2009, dar abia în acest an a putut fi finalizată.

„Mă bucur tare că ne împlinim o promisiune. Așa facem cu toate lucrurile pe care le promitem pentru cetățenii Sloboziei. Din nefericire, această realizare a durat mult mai mult decât ne-am așteptat. Important este, însă, că am ajuns la bun sfârșit. (…) Finalizarea bazinului intrase într-un impas. Și, deși în bugetul de anul acesta al Ministerului Dezvoltării Regionale nu mai erau finanțate și nu sunt poziții pentru bazine didactice, la intervențiile pe care le-am făcut cu toții, s-a găsit o soluție pentru a finanța constructorul și a încheia această investiție care arată foarte bine (…). Vrem ca în continuare să atragem cât mai multe fonduri pentru ca la Slobozia să existe cât mai multe locuri de muncă, să existe cât mai multe locuri de distracție și de dezvoltare generală a copiilor noștri”, spunea deputatul Marian Neacșu.

Bazinul este unul semi-olimpic, are o dimensiune standard de 25×12,5 metri, o adâncime variabilă, care pleacă de la 1,2 metri şi ajunge până la 1,8 metri şi dispune de 5 culoare de înot. Este unul dintre cele mai moderne proiecte, prevăzut cu ventilație specială, cu instalație de tratare a apei, cu tot ceea ce este mai modern. Are, de asemenea, două centrale termice, de 200 de KW fiecare, instalație de dezumificare, vestiare etc.

„Costurile investiției s-au ridicat la aproximativ 4,8 milioane lei cu TVA, iar costurile de întreținere vor fi undeva la 10.000 de euro pe an”, sublinia Gheorghe Oncescu, din partea constructorului Bella Consulting.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a mulțumit CNI și tuturor celor care i-au sprijinit în finalizarea acestei investiții, afirmând că de acest bazin de înot didactic vor beneficia în principal copiii, care vor susține cursuri de înot, după un program stabilit cu unitățile de învățământ, dar va fi deschis și altor doritori de a practica acest sport, bineînțeles contracost, pentru a fi acoperite într-o anumită măsură cheltuielile de întreținere.

Prețurile nu vor fi exagerate, promite primarul, însă la acest moment există doar propuneri, urmând să fie aprobate în Consiliul local. O sumă vehiculată a fost cea a unui abonament de 200 lei pe an, însă prețurile finale depind de foarte multe variabile. Vor fi, de asemenea, condiții de îndeplinit din punct de vedere medical pentru cei care vor dori să practice acest sport.

„Orașele au o ofertă din ce în ce mai diversificată pentru asemenea preocupări. (…) La Ministerul Dezvoltării, înainte de a se propune proiectul de buget pe 2014, primarul și cu mine am avut discuții cu ministrul Dragnea ca să finanțeze integral acest obiectiv început de prea multă vreme. Sunt convins că cei tineri, adulții, profesorii, școlile, pensionarii, vor dori să facă exerciții de înot aici și să uzeze de această extraordinară investiție pentru municipiul Slobozia și, într-un fel, deschide calea spre un alt tip de investiții în zona aceasta și care se va configura ca un important centru municipal de sport (…)”, afirma și președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️