comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bărbulești, comuna în care peste 250 de elevi nu mai frecventează cursurile școlare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/02/2018 | Locale Ialomita

Numărul elevilor din județul Ialomița care nu mai frecventează cursurile școlare pe care le-au început în anul școlar 2017-2018 a scăzut îngrijorător de mult.

O situație prezentată de Inspectoratul Școlar arată că, din cei 37.701 de elevi înscriși la începutul anului școlar, peste 950 de elevi nu au frecventat cursurile în primul semestru.

luminita barcari
Luminița Barcari

„Evident că acești copii vor fi declarați în abandon școlar la final de an școlar. Situația cea mai gravă este la Bărbulești, unde din 907 elevi, 256 nu mai frecventează cursurile.

Și la Bărcănești (49 de elevi), Bordușani (34), Sinești (29), Traian (25), Reviga (23), Borănești (15) și Movilița (15) este o situație alarmantă.

De asemenea, pe unitățile de învățământ liceal, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia sunt 51 de elevi care nu au mai frecventat cursurile, la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Fetești sunt 30 de elevi, la Liceul Tehnologic Țăndărei sunt 25, la Liceul Tehnologic Fierbinți 24 de elevi, la egalitate cu Școala Gimnazială Spiru Haret Țăndărei, nu frecventează cursurile.

Normal că ne îngrijorează această situație și trebuie să luăm măsuri să vedem unde sunt acei copii. Încă un lucru care nu mi se pare normal este că acești copii care nu mai frecventează cursurile primesc în continuare alocație”, a afirmat Luminița Barcari, inspectorul școlar general al IȘJ Ialomița.

Această statistică a fost posibilă cu ajutorul SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, care arată clar situația. Nu putem să știm însă dacă înaintea implementării acestui sistem situația era altfel în realitate. Numai că nu era întotdeauna raportată, finanțarea făcându-se per elev… Așa au fost menținuți artificial mulți elevi care nu mai treceau pe la școală, dar și pe motivul că învățământul este obligatoriu și trebuie să fie ținuți acolo, deși poate unii erau plecați din țară.
Situația actuală nu prezintă însă abandonul din anii anteriori, negăsindu-se o modalitate de a centraliza toți elevii care au abandonat școala.