comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bărbat înecat în râul Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/08/2014 | Lege si Ordine

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Balaciu a fost căutat de echipele Secției Urziceni încă de ieri, din jurul orei 17.00, când fiica acestuia a efectuat apelul la 112, presupunând că tatăl său și-a găsit sfârșitul în apele râului Ialomița.

Bărbatul a fost căutat până la lăsarea întunericului și, întrucât nu a fost găsit în cursul zilei de joi, 14.08.2014, căutările au fost reluate și astăzi în zorii zilei. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost văzut de localnici astăzi, în jurul orei 11.30, agăţat într-un mal, şi a fost recuperat de echipa de căutare-salvare a ISU Ialomiţa.

Pentru evitarea deceselor accidentale prin înec, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, s-a luat măsura atenţionării administraţiilor locale, dar şi a administratorilor sau proprietarilor apelor (curgătoare/stătătoare), cu privire la atribuţiile exprese pe care le au în avertizarea persoanelor despre riscurile la care se expun prin desfăşurarea unor activităţi lucrative sau de agrement în zone neamenajate, foarte importantă în acest sens fiind măsura  asigurării  unor marcaje postate în locuri vizibile. De asemenea, în mod constant în informările care au fost făcute publice de către inspectorat s-au transmis regulile ce trebuie respectate la scăldat sau în apropierea apelor, pe care le readucem încă o dată în atenţia cetățenilor, cu scopul de a evita astfel de tragedii:

copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;

scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate;

evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;

nu înotaţi departe de mal şi nu treceţi de semnele de prevenire, dacă nu ştiţi să înotaţi,

evitaţi folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor, etc;

nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine;

evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;

nu intraţi în apa rece înfierbîntaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.

Comunicat de presă: ISU Ialomița