comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bărbat decedat la scăldat în lacul Fundata

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/07/2020 | Lege si Ordine

Bărbatul, în vârstă de 61 ani, se afla astăzi la agrement pe malul lacului Fundata, când a decis să se răcorească în apa lacului, intrând la scăldat.

Din nefericire, la scurt timp i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința. Persoana care îl însoțea a cerut ajutoare la numărul unic 112 în jurul orei 13.30, iar în cel mai scurt timp către locul evenimentului au pornit un echipaj de căutare-salvare și unul de prim ajutor cu autospecialele specifice de la Detașamentul Slobozia, precum și o echipă medicală cu o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Bărbatul a fost scos rapid din lac și i s-au aplicat manevre de resuscitare mai bine de 30 de minute. Din păcate, acestea au fost în zadar.

***

Cu scopul de a evita astfel de tragedii, reiterăm regulile ce trebuie respectate la scăldat sau în apropierea apelor:

   nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu ştiţi să înotaţi;    copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;    scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate;    evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;    este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;    nu înotaţi departe de mal şi nu treceţi de semnele de prevenire;    evitaţi folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor, etc;    evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;    nu intraţi în apa rece înfierbîntaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.