comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bănuit de furt, depistat în flagrant delict. Furt auto, conducere fără permis și sub influența alcoolului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/11/2019 | Lege si Ordine

Polițiștii au depistat în flagrant delict un tânăr din comuna Săveni, bănuit că ar fi sustras un autoturism. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 La data de 11 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul ce se afla staționat pe o stradă din comuna Săveni.

Astfel, la scurt timp, polițiștii au depistat autoturismul în cauză, pe DN2A între localitățile Bucu și Ograda, la volanul căruia se afla un tânăr de 17 ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că tânărul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.