Bani pentru ONG-uri de la Consiliul Județean Ialomița

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, care au depus propuneri de finanțare în cadrul Programului finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Ialomița, și care au fost admiși pentru finanțare, pentru activitățile nonprofit de interes general din anul 2017, au fost prezenți joi, 28 septembrie, la Consiliul Județean, pentru a semna contractele de finanțare.

În această a doua rundă a apelului pentru proiecte în cele patru domenii, culte/religie, recreere/sport, educație și protecția mediului au fost depuse 9 propuneri de proiecte, iar în urma procesului de evaluare au fost declarate eligibile 6, în valoare de 118.458 lei.

„Am avut alocate 12 miliarde lei vechi pentru cele patru subprograme, educație, cultură, sport și mediu. Din păcate, nici de această dată la mediu nu am avut solicitări. De fapt, am avut o solicitare, dar care a fost respinsă. În prima etapă au fost finanțate 11 proiecte, iar astăzi avem pregătite contracte pentru 6 proiecte, care în urma evaluărilor au fost declarate eligibile”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Publicitate

Cele șase proiecte sunt: Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni – „Grupul de cateheză Vlăstare Ortodoxe – Citim, cunoaștem, scriem, povestim – ediția III”, Asociația Club Sportiv Viitorul Urziceni, cu proiectul „Concurs de șah”, Asociația Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca – „Educație sanitară pentru comunitățile de romi”, Asociația „Sf. Cuvios Sava cel Sfințit” Săveni – „Turneul în lume – Participarea ansamblului de dansuri „Cununa Bărăganului” la concursuri internaționale”, Asociația Culturală Atelierele Albe – „Costică Axinte în casele noastre” și Asociația EXPERT-IN cu proiectul „Hai la școală nonformală”.