comenzi la domiciliu cliseru.ro

Avocatul Poporului va ființa şi în Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/03/2012 | Locale Ialomita

La începutul săptămânii viitoare, între Instituția Prefectului Ialomița și Instituția Avocatului Poporului va fi semnat un protocol de colaborare.
Cetățenii din Ialomița vor fi sprijiniți, astfel, de reprezentanții acestei instituții în cazul în care nu cunosc legislația, nu cunosc demersurile legale pe care le au de parcurs când au o problemă serioasă sau au fost nedreptățiți de anumite instituții.
Prezența Avocatului Poporului în Ialomița este cât se poate de benefică având în vedere desele probleme ridicate de cetățenii din județ, mai ales în ceea ce privește fondul funciar.
Prefectul județului, Mădălin Teculescu, a declarat că inițial a solicitat ca în ziua în care dumnealui are audiențe să fie prezent, o dată la două-trei săptămâni, și un reprezentant al Avocatului Poporului.
„De aici a pornit și s-a ajuns la semnarea acestui protocol, ca un sprijin pe care îl va avea cetățeanul din județul Ialomița, cetățeanul nemulțumit care nu găsește înțelegere sau nu știe cui să se adreseze sau nu știe cui să se mai adreseze cu solicitarea pe care o are. Cred că este un demers serios și care sprijină cetățeanul din Ialomița (…)”, a declarat prefectul.
În condițiile în care în cadrul audiențelor la prefectură cel mai des întâlnite sunt problemele privind fondul funciar, Mădălin Teculescu este de părere că acestea trebuie tratate cât se poate de serios și discutate și cu Avocatul Poporului.
Așadar, la începutul săptămânii viitoare, Avocatul Poporului, Prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, va fi prezent în Ialomița pentru a semna acest protocol cu Instituția Prefectului, pentru ca apoi, în cadrul unei întâlniri cu primarii și șefii instituțiilor deconcentrate, acesta să-și facă publice atribuțiile.