Avertizare de cod roșu pe râul Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Avertizare de cod roșu pe râurile Ialomița, Prahova și Teleajen.

raul ialomita

Având în vedere evoluția nivelurilor și debitelor pe râul Prahova, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, se instituie AVERTIZARE DE COD ROȘU în intervalul 20 aprilie, ora 13.00, 20 aprilie, ora 24.00, la nivel local pe râul Teleajen, sector aval de stația hidrometrică Moara Domnească și pe râul Prahova, aval de confluență cu râul Teleajen, precum și pe RÂUL IALOMIȚA, pe sectorul aval de confluență cu râul Prahova – stația hidrometrică Coșereni (județele Prahova și Ialomița).

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița precizează că toate aceste sectoare sunt parțial îndiguite.

„Se impune a se acționa în conformitate cu măsurile din planurile de apărare împotriva inundațiilor și fenomenelor meteorologice periculoase”, se arată în avertizarea transmisă Prefecturilor din județele Prahova și Ialomița, Comitetelor locale, dar și Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din cele două județe.

Update: 

Militari alături de populaţia afectată de inundaţii

În prima zi de Paşti, militari şi tehnică din cadrul Regimentului 51 Artilerie Mixtă Slobozia au venit în sprijinul autorităţilor locale, ajutând la întărirea digului din localitatea Adâncata, judeţul Ialomiţa.

S-a dispus intervenţia pe cursul râului Prahova, în zona localităţii Adâncata, pentru supraînălţarea digului pe o porţiune de 3 km, la care participa si pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Ialomiţa. Supraînălţarea digului va fi efectuată cu 10.000 de saci cu nisip (sacii sunt asiguraţi de SGA Ialomiţa iar nisipul de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Adâncata).