comenzi la domiciliu cliseru.ro

Aurelia Cristea: Prin investiţiile Guvernului, zona Turda – Câmpia Turzii va deveni un nod de autostrăzi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/08/2014 | Politica

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat vineri, la Turda, că dezvoltarea zonei Turda – Câmpia Turzii este o prioritate pentru guvernul condus de Victor Ponta. Cristea a subliniat că investiţiile de peste 500 de milioane de euro pentru Autostrada Sebeş-Turda, alături de cei peste 1 miliard de lei alocaţi etapizat până în 2016 pentru Autostrada Transilvania, vor transforma zona într-un nod de autostrăzi.

“Guvernul a demarat investiţii de peste 500 de milioane de euro în infrastructura din zona Turda – Câmpia Turzii. Includem aici autostrada Turda-Sebeș, o investiție de peste 550 de milioane de euro, care va aduce beneficii zonei și va lega Transilvania, prin coridorul IV, de Europa. Mai vorbim şi de reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, unde, din nou, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, etapizat, până în 2016. Sunt proiecte mari de infrastructură, care transmit un semnal puternic investitorilor”, a arătat ministrul.

autostradaDe asemenea, Aurelia Cristea a arătat că şi modernizarea DN 1 Turda – Cluj-Napoca, investiţie în valoare de 15,8 milioane de lei, este finanţată tot de către Guvern.

“Toate aceste investiţii derulate de Guvernul Ponta arată interesul de a crea prosperitate. În câţiva ani, zona Turda – Câmpia Turzii va deveni un nod al sistemului de autostrăzi, favorizând astfel atragerea de investitori, dezvoltarea economică şi socială”, a încheiat ministrul.

Aurelia Cristea s-a aflat vineri, 29 august, la Turda, la ceremonia de deschidere oficială a celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Municipiului Turda. Cu ocazia acestui eveniment, ministrul a transmis că că va susţine continuarea investiţiilor guvernamentale pentru dezvoltarea economică a zonei.

 

Comunicat de presă: Guvernul României