comenzi la domiciliu cliseru.ro

Au venit și turcii la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/12/2013 | Locale Ialomita

După ce reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local Slobozia, dar și câțiva profesori, au fost, recent, în Turcia (Sivas), în cadrul proiectului Comenius Regio, realizat de reprezentanți ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, acum a venit rândul turcilor să ne viziteze orașul.

parteneriat turcia sivas slobozia
Parteneriatul în proiect este realizat între Consiliul local Slobozia și Direcția Regională de Învățământ Sivas din Turcia și constă în principal, în cei doi ani de desfășurare a proiectului, în patru vizite ale românilor în Turcia și patru vizite ale turcilor la Slobozia în cadrul cărora vor fi susținute conferințe, workshop-uri, cu profesori și tineri , în special pe tema social-media.

„Urmărim să transformăm utilizarea internetului și mass-media într-un instrument al procesului educațional, să ajutăm elevii să folosească internetul pentru a-și ușura procesul de învățare, mai ales dezvoltarea cunoștințelor, prezentarea efectelor bune și rele ale mass-media și internetului și examinrea a ceea ce este de făcut în eliminarea efectelor negative a mediei în regiunile partenere , înțelegerea mai multor culturi europene, ajutarea tinerilor în dezvoltarea unor relații benefice, dar și multe altele”, declara Emilia Bălan, coordonatorul proiectului, în deschiderea conferinței susținute marți, 10 decembrie.

Activitățile vor consta așadar în vizite, workshop-uri, întruniri, conferințe, cu profesori, cu părinți, vor fi înregistrate filme de scurt metraj de către elevi, competiții, evaluări ale întâlnirilor, iar profesorii îi vor ghida.
Delegația din regiunea Sivas va poposi până vineri la Slobozia, timp în care vor vizita și mai multe unități de învățământ.
“Este un schimb de experiență pozitiv pentru ambele comunități. Bun venit la Slobozia și sper să vedeți lucruri interesante, așa cum am văzut și noi acolo. Liceul Ionel Perlea chiar este un exemplu în accesarea unor astfel de proiecte”, afirma primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.

Și reprezentanții turci au mulțumit autorităților locale din Slobozia, în special primarului, apreciind ospitalitatea acestora. De asemenea, ne-a sfătuit „să avem grijă de domnul primar”, pentru că „nu este un primar sever, ci unul foarte popular și apropiat de suflet”. Mai mult, aceștia au apreciat puterea sa de convingere, recunoscând că „într-o oră i-a convins să se înscrie în rândul social-democraților”.