comenzi la domiciliu cliseru.ro

Au comandat telefoane mobile și au primit…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/02/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 29 ianuarie 2016

ATENŢIE LA ÎNŞELĂCIUNILE PRIN INTERNET! 

telefon mobil

Poliţiştii ialomiţeni au fost sesizaţi de către doi tineri din localităţile  Slobozia şi Traian despre faptul că au fost victimele unor înşelăciuni.

Aceştia au comandat în cursul lunilor ianuarie şi februarie două telefoane mobile, iar la primirea coletelor, după ce au achitat suma cuvenită, au constatat că în colete nu se găseau produsele comandate.

Unul dintre tineri de 24 de ani, din comuna Traian, după ce a achitat suma de 400 de lei pentru aşa-zisul telefon, a verificat coletul, care s-a dovedit a fi gol.

Cel de-al doilea tânăr în vârstă de 26 ani, din municipiul Slobozia a achitat aceeaşi sumă de bani pentru un telefon mobil, iar la deschiderea coletului a constatat faptul că telefonul primit este inferior celui comandat de el.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificarea persoanelor bănuite şi recuperării prejudiciilor cauzate tinerilor.

Poliţiştii ialomiţeni le recomandă cetăţenilor care efectuează cumpărături de pe site-urile de profil să apeleze la o firmă de curierat care permite verificarea conţinutului coletelor înainte de achitarea contravalorii acestora, pentru a nu fi păgubiţi.

Pentru prevenirea înşelăciunilor dar şi a altor fapte penale săvârşite prin diverse tehnici de comunicare – telefonie, mms, sms, internet, recomandăm să manifestaţi o atenţie sporită în momentul în care comandaţi bunuri şi produse, să solicitaţi garanţii şi să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.