Atenționare! Se anunță ninsori abundente și viscol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Potrivit unei atenţionări meteorologice cod galben, emise marți, 24 ianuarie, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 25 ianuarie, ora 02.00 – 26 ianuarie, ora 18.00, vremea se va înrăutăţi în sudul şi estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 – 70 de kilometri pe oră, în special în judeţele din sud-estul ţării, unde va fi viscol.

În Dobrogea şi în sudul şi estul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei.

În acest context, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura temeinic, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.