comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Atenționare de viscol și ninsori

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/12/2014 | Locale Ialomita

Având în vedere cele două mesaje de înrăutăţire a vremii (atenţionare cod galben) transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 26 decembrie 2014, ora 20:00 – 27 decembrie 2014, ora 20:00, respectiv, 28 decembrie, ora 20:00 – 29 decembrie, ora 23:00, poliţiştii ialomiţeni recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

 În aceste zile sunt la datorie peste 250 de poliţişti pentru a asigura măsurile de siguranță publică și pentru a interveni în orice moment în sprijinul populației.

Peste 25 de poliţişti rutieri vor fi în stradă în aceste zile, pentru a oferi sprijin conducătorilor auto și pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situația meteo impune închiderea unor secțiuni de drum afectate de viscol. Alături de aceştia vor acţiona peste 150 de poliţişti de la structurile de ordine publică. Vor fi folosite toate autospecialele din dotare.

De asemenea, efective de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Principala prioritate a poliţiştilor ialomiţeni pentru următoarele zile este asigurarea unei circulații fluente și evitarea blocajelor, pe principalele artere rutiere din judeţ.

Poliţia recomandă conducătorilor auto:

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

În condițiile schimbării situației meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

Pentru siguranţa deplasării, recomandăm șoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuși circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

În caz de urgenţă, rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112.