comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție! Vor apărea noi sensuri unice în Slobozia. Vezi pe ce străzi.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/03/2018 | Infotrafic

În curând vor apărea sensuri unice pe 18 străzi din Slobozia

La începutul lunii martie, în cadrul şedinţei Comisiei de circulaţie rutieră, s-a stabilit modificarea unor trasee rutiere, în sens unic, pe anumite străzi din municipiul Slobozia.

Comisia de circulaţie rutieră din municipiul Slobozia a evaluat propunerile din notele de verificare a sistematizării rutiere, elaborate de Poliţia Municipiului Slobozia şi Poliţia Locală Slobozia, prin structurile de specialitate, din punctul de vedere al asigurării fluenţei traficului rutier.

Astfel, pe zonele verificate, s-au depistat căi rutiere pentru care se propune a se reglementa circulaţia în sens unic. Acest proiect de hotărâre va fi supus adoptării în cadrul unei ședințe a Consiliului local.

Pe strada Cuza Vodă, dinspre str. Păcii, spre str. Coloanelor, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul 23 şi blocul 17, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Avram Iancu, cu intrarea din str. Coloanelor, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul 1 şi blocul 7 şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Păcii, cu intrarea din str. Cuza Vodă, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul 25 A şi blocul 6, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Mircea cel Bătrân, cu intrarea din str. Rovine, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt, în zona blocului 15 A, sc. A, cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul 12 A şi blocul 15 A, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt, mai mult decât acest segment de drum permite tranzitarea autovehiculelor către centrul municipiului.

Pe strada Mihail Sadoveanu, dinspre Bdul Matei Basarab, spre str. Sporturilor, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul B25 şi blocul B34, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două
autovehicule unul pe lângă celălalt. Faţă de această situaţie, urmează a se realiza o semnalizare rutieră în concordanţă cu sensul unic, după cum urmează: la ieşirea din Al. Crinilor, parcarea dintre bl. B23 şi bl B42, parcarea dintre bl.B31 şi bl. Bl-43 şi Al. Parcului în str. M. Sadoveanu – „INTERZIS A VIRA LA DREAPTA”; la ieşirea din parcarea situată lângă Muzeul Agriculturii şi parcarea amplasată între blocurile B37 – B33, în str. M. Sadoveanu – „INTERZIS A VIRA LA STÂNGA;

Pe strada Aleea Parcului, cu intrarea din str. Mihail Sadoveanu, unde se efectuează şi semnalizarea corespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul Bl-34 şi blocul B36 , spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Ialomiţei, sectorul de drum cu intrarea din Aleea Parcului, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, până la blocul B32, scara D unde se efectuează semnalizarea corespunzătoare cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul B35 scara C şi blocul B30 scara B, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe Aleea Crinilor, cu intrarea din str. Ialomiţei, unde se efectuează şi semnalizarea corespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, sectorul de drum cuprins între blocurile II scara A- B21- B24- 12 scara B, iar la celălalt capăt, în zona blocului 12, sc. B cu indicatorul „acces interzis”, iar în dreptul blocului B24 scara B, cu indicatorul „acces interzis” şi ..la dreapta”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată
permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul II scara A- B21- B24- 12 scara B, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt, mai mult decât acest segment de drum permite tranzitarea autovehiculelor către centrul municipiului.

Pe Aleea Nouă se impune schimbarea sensului de mers, către strada Ialomiţei, la intersecţia strada Mihail Sadoveanu cu Aleea Nouă se efectuează şi semnalizarea corespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt, la intersecţie cu str. Ialomiţei, cu indicatorul „acces interzis”.

Pe Aleea Bloc MB1 -Bloc MB5 dinspre strada Vasile Alecsandri, spre str. Ianache, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul MB1 şi blocul MB5, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Domniţa Bălaşa, dinspre strada Eternităţii, spre str. Gării, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul U4 şi blocul U10, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt. Mai mult decât atât, zona Şcolii nr. 3 este tranzitată de un număr mare de autovehicule, odată cu orele de început ale programului şcolar.

Pe strada Ana Ipătescu, cu intrarea din str. Gării, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt, la ieşire în str. Eternităţii cu indicatorul „acces interzis”. Faţă de această situaţie, urmează a se realiza, o semnalizare rutieră corespunzătoare, amplasându-se toate indicatoarele de circulaţie care se impun.

Pe Aleea Garofiţei şi Aleea Şcolii, dinspre str. Mihai Viteazul, spre str. Nordului, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul F3 şi blocul V2, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt. Pe străzile adiacente vor fi instalate indicatoare rutiere care să constituie un sistem unitar. La ieşirea din parcarea amplasată între bl. M9 şi bl. FIO, aleea ce trece prin faţa I.J.J. Ialomiţa, Aleea Nordului, Aleea Castanilor şi Aleea ce iese dintre blocurile VI şi Dl în Aleea Şcolii „INTERZIS A VIRA LA DREAPTA”; La ieşirea de pe Aleea Castanilor, în zona blocului V2, scara B, pe sensul de mers către Aleea Şcolii – „INTERZIS A VIRA LA STÂNGA;

Pe Aleea Nordului, dinspre str. Nordului, spre str. Prelungirea Mihai Viteazul, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul V5 şi blocul L2, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt. Faţă de această situaţie, se impune amplasarea de indicatoare rutiere, după cum urmează:
La ieşirea din parcarea amplasată între bl. CI şi bl. VI, Aleea Castanilor şi Aleea ce iese dintre blocurile M6 şi L2 în Aleea Nordului „INTERZIS A VIRA LA DREAPTA”;
La ieşirea de pe Aleea Castanilor, în zona blocului L7, pe sensul de mers către Aleea Nordului – „INTERZIS A VIRA LA STÂNGA; La ieşirea dintre blocurile L1 şi bl. M1, pe sensul de mers către Aleea Nordului, în zona blocului M1 – „INTERZIS A VIRA LA STÂNGA;

Pe strada Viilor, la intrare din b-dul Matei Basarab spre str. Independenţei, la colţul blocului V, scara B, semnalizată corespunzător, la intrare cu indicatorul „sens unic” şi la celălalt capăt, în zona blocului S3 cu indicatorul „acces interzis”, deoarece partea carosabilă a acestui drum este ocupată permanent de autovehicule staţionate pe zona cuprinsă între blocul S şi Blocul V, spaţiul rămas între acestea este foarte îngust, şi nu permite trecerea a două autovehicule unul pe lângă celălalt.

Pe strada Aleea Feroviarului, cu intrarea din b-dul. M. Basarab, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, şi la celălalt capăt, în zona postului TRAFO, cu indicatorul „acces interzis” ieşirea din interiorul cvartalului de blocuri făcându-se pe aleile ce ies în str. Gării şi, respectiv în b-dul. Unirii. Măsura se impune ca urmare a traficului intens pe ambele sensuri de pe bulevard, care crează blocarea circulaţiei în zona b-dul. M. Basarab/str. M. Sadoveanu/str.Aleea Feroviarului, în condiţiile în care apar concomitent autovehicule care ies şi/sau intră din/în cele două artere secundare menţionate. Faţă de această situaţie, urmează a se instala pe toate celelalte artere rutiere adiacente, indicatoarele de circulaţie care se impun, după cum urmează :
– La ieşirea din parcarea amplasată între bl. V2, V3, V4, V5 şi garaje un indicator rutier de informare „sens unic”.
– La ieşirea de pe aleea situată în spatele blocului U 20, pe sensul de mers către blocul U21, în zona blocului U20, scara D, – „INTERZIS A VIRA LA DREAPTA;
La ieşirea de pe aleea amplasată pe latura de est a bl. V3, V4, V5, un indicator rutier de informare „sens unic”.
La ieşirea de pe aleea situată în spatele blocului Z1, pe sensul de mers către blocul Z2, în zona postului TRAFO – „INTERZIS A VIRA LA DREAPTA;

Pe Aleea dintre blocurile B 38 şi B 31, se impune schimbarea sensului de mers, către strada Mihail Sadoveanu, unde se efectuează şi semnalizarea coespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt, la intersecţie cu Mihail Sadoveanu, cu indicatorul „acces interzis”.

Pe Aleea Mănăstirii, sectorul de drum situat pe latura de nord-vest a zidului împrejmuitor al Mănăstirii să devină sens unic cu intrare din b-dul Matei Basarab, unde se efectuează şi semnalizarea corespunzătoare cu un indicator de „sens unic”, iar la celălalt capăt, la colţul gardului împrejmuitor, cu indicatorul „acces interzis”.

Modificările propuse au scopul de a asigura un trafic fluent, o semnalizare rutieră coerentă, unitară şi explicită, amplasându-se toate indicatoarele rutiere de reglementare şi informare ce se impun.
Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia propune ca, pe viitor, recepţia lucrărilor de asfaltare de către comisiile numite de autoritatea publică locală, să se facă cu mai multă atenţie, urmărindu-se în special respectarea planeităţii suprafeţelor si aducerea la starea iniţială.